De eerstejaars muziek- en musicaltheater Fontys speelden aan het einde van hun studiejaar de voorstelling Antigone.

Antigone

Ik heb een droom gehad. Er was een wijds landschap. Ik zag hoe een rendierkudde over een meer werd gedreven. Ineens zakten die rendieren allemaal door het ijs. Een grote kudde zakte door het ijs. Soms zie je door een droom de dingen ineens heel helder.

In de voorstelling zijn de voorstellingen Kleinbürgerhochzeit, De Stoelen en Antigone in elkaar verweven. Tijdens het maken van de voorstelling ontdekte men dat de voorstellingen de nodige raakvlakken hebben en het resultaat is verrassend, absurd en creatief in elkaar gezet door de studenten, regisseuse Alexandra van Marken assistente Fiene Solinger en vocaal begeleider Ivar Costenoble. De muzikale begeleiding was in handen van Don Frints die ook in deze voorstelling een actieve rol speelde.

Antigone is de titel van het stuk en is een klassieke tragedie uit de Griekse Mythologie met als moto dat je om gelukkig te worden je verstandig moet handelen en de goden niet tarten. Kleinbürgerhochzeit gaat over de schijnheiligheid van de mensen op een bruiloftsfeest die wordt doorgeprikt en in duigen valt. De Stoelen vertelt het verhaal van een 90-jarig stel dat ver weg van de beschaving haar laatste momenten van het leven slijt. Iedere avond spelen ze ‘verbeeldinkje’. Alle belangrijke mensen uit hun leven komen op bezoek.

Wat ontstaat is een mooie mix die humor, tragedie ,mooi gezongen nummers en mooie choreografieën bevat waarbij de eerstejaars al meteen hun visitekaartjes afgeven.

Cast:
May Sommer, Kimberly Nierse, Femke Coppens, Roos Pisa Carbo, Thai Noels, Arthur Vets, Robin von Stockhausen, Anouk Kooijman, Jilbou Jacobi, Kiki Pulles, Bennet Tatenhorst, Linda Voesenek, Quito Vanroose, Senna Jonckers, Henno Ravensbergen, Emma Davis, Massimo Savans, Ruben van den Brink, Lisa Kavsek, Silje Raaijmakers, Thijmen Staps, Annika Reißman en Jelle Bemelen