MusicalMakers is dé ontwikkelplek voor eigentijdse musicals in Nederland. Onderdeel van ontwikkelen is het leren van bestaande initiatieven.

Tijdens de Writer’s Rooms leggen we succesvolle musicals op de snijtafel om erachter te komen waarom ze zo goed werken. We belichten verschillende elementen van het multidisciplinaire genre zoals de muziekdramaturgie, choreografie of regie.

De Writer’s Rooms zijn er nu ook als podcast! In iedere podcastaflevering blikken we terug op de laatste live Writer’s Room en lichten we de besproken onderwerpen toe. Zo bouwen we aan een audiobibliotheek over het meest complexe theatergenre!

In de eerste aflevering blikken we terug op de Writer’s Room van afgelopen maart over de Broadwayhit Hamilton. Centraal stonden de musicaldramaturgie en choreografie. Hoe steekt de dramatische structuur van Hamilton in elkaar? Wat zijn de ‘I want’ en de ‘I need song’? Waar zit de climax en het ‘darkest moment’?

Om het verhaal goed te kunnen volgen raden we je aan om de registratie van de musical Hamilton via Disney+ te bekijken.

Beluister de podcast hier: https://open.spotify.com/show/0sbGCBum9cqRlr6OE1rlQA?si=60e0d371c2064b74

Wil je een volgende Writer’s Room live bijwonen of wil je meer informatie over MusicalMakers? Kijk dan op: https://musicalmakers.com

Credits

Gast(en): Cecile Brommer en Naomi Teekens
Host en inhoudelijke montage: Annemiek Lely
Technische montage: Bram Capel