‘Dit Ben Ik’, het eerste nummer uit de nieuwe musical Diana & Zonen, is vandaag gereleased. Producent Iris van den Ende heeft haar broer Vincent van den Ende, die in Los Angeles een internationaal track record heeft opgebouwd, gevraagd om te helpen bij de ontwikkeling van de muziek. Dat is voor Iris van den Ende een bijzondere samenwerking, omdat dit de eerste originele, in eigen huis gemaakte musical is van haar bedrijf MediaLane. Ook Iris’ vader Joop van den Ende is betrokken bij de ontwikkeling. De unieke samenwerking resulteert in dit eerste nummer, dat wordt gezongen door Danique Graanoogst. Zij gaat de rol van Meghan Markle spelen in Diana & Zonen. De single is te beluisteren op de bekende streamingdiensten en de videoclip is te zien op www.dianaenzonen.nl.

 
Vincent van den Ende: “Het is bijzonder om deze muziek te mogen maken in samenwerking met mijn familie. Het was voor mij een nieuwe uitdaging aangezien de muziek straks in het theater door een live orkest wordt gespeeld. Zo combineren we de herkenbare musicalsound met hedendaagse popmuziek. ‘Dit Ben Ik’ is hier een geweldig voorbeeld van.”
 
Iris van den Ende: “Het nummer ‘Dit Ben Ik’ gaat over een sterke vrouw die staat voor wie ze is. Meghan, een gescheiden, zwarte vrouw en actrice, kwam terecht in het Britse koningshuis waar ze moest vechten om te blijven wie ze was en waar ze voor staat. Ik vind de boodschap van het nummer belangrijk zodat jonge vrouwen meekrijgen dat je trots mag zijn op wie je bent.”

Creatieve team muziek

De muziek is voor de musical geschreven door het duo Jeroen Sleyfer en Sophie Veldhuizen. De teksten zijn van André Breedland. Vincent van den Ende heeft samen met Niels Zuiderhoek en Catalina Schweighauser de muziek mede geschreven en gecomponeerd.

Vincent van den Ende

Vincent van den Ende, ook bekend als Avedon, is inmiddels bekend als een van de creatieve krachten achter een aantal recente pop-, hiphop- en R&B-platen. Als jonge twintiger verhuisde hij naar Los Angeles waar hij zich geleidelijk opwerkte als toonaangevende songwriter en producer. Sinds zijn komst naar de Amerikaanse wereldstad heeft hij onafgebroken gewerkt aan uitdagende nieuwe sounds met de grootste artiesten in de scene. Afgelopen jaar is Vincent genomineerd voor een Grammy Award in de categorie Best R&B Song voor het produceren van het nummer ‘Do It’ van het duo Chloe X Halle.

Danique

Danique speelt de rol van Meghan, een vrouw die moet vechten voor haar eigen plek, een verhaal dat juist nu heel actueel is. Danique zat in het eerste jaar van het VWO toen ze een flyer zag hangen van het Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Ze deed auditie voor de vooropleiding, werd aangenomen en volgde zes jaar lang tijdens het VWO elk weekend lessen. Na het VWO werd ze aangenomen op de HBO bacheloropleiding waar ze naar vier jaar afstudeerde. Danique speelde vorig seizoen in de musical Hello, Dolly! met onder meer Simone Kleinsma. Sinds afgelopen zomer volgt ze spel- en zangles om zichzelf voor te bereiden op de rol van Meghan.

Diana & Zonen de musical

De koninklijke musical Diana & Zonen vertelt het meeslepende verhaal over Prinses Diana, die behalve prinses vooral moeder was, vechtend voor het geluk van haar zonen. De gloednieuwe musical schakelt heen en weer tussen het stormachtige liefdesverhaal van de jonge Lady Di en Prins Charles en de op social media overal gevolgde romance tussen Prins Harry en Meghan Markle. Met welke uitdagingen krijgen William en Harry te maken? Wat kregen de zonen van hun moeder mee? Diana & Zonen is vanaf september te zien in DeLaMar Theater in Amsterdam en reist daarna langs de Nederlandse theaters.