Vandaag sloot Jon van Eerd samen met de hele cast van ‘Zo Vader zo Zoon’ de repetitieperiode in Diemen af en verhuist volgende week naar Theater de Lampegiet in Veenendaal waar ook de eerste try-out zal plaatsvinden.

Wij spraken met de cast over het repetitieproces en hun rollen en mochten ook een kijkje nemen bij de repetitie. Wat meteen opvalt is de precisie, passie, timing en het plezier waarmee de cast werkt aan deze productie. Volume, afstanden, woordkeuze,andere details en zelfs de ademhaling worden besproken en uitgeprobeerd tot de juiste keuzes zijn gemaakt. Het resultaat is binnenkort te bewonderen in het theater waar ‘Zo Vader zo Zoon’ op 30 oktober in première zal gaan in het Zaantheater in Zaandam. De cast bestaat uit Jon van Eerd, Nandi van Beurden, Joey Schalker, Suzanna Pleiter en Arie Cupé.

Komedie luister zeer nauw en met name de timing is juist bij komedie doorslaggevend en ik mocht daar van dichtbij naar kijken en het is indrukwekkend te zien hoe nauw alles luistert.

Wij spraken met de cast en maakten het volgende videoverslag.

 

Meer informatie en voor het bestellen van kaarten klik je hier.

Zo Vader zo Zoon

Met ZO VADER ZO ZOON waait er dit seizoen een wervelwind van dolkomische en hilarische situaties door het theater. Een opeenstapeling van onbetaalbaar grappige misverstanden, intriges en verwikkelingen, brengen Harrie Vermeulen dit seizoen tot een ongekend komisch hoogtepunt. Jon van Eerd laat zich wederom van zijn meest grappigste kant zien, met aan zijn zijde o.a. Joey Schalker, Nandi van Beurden en Arie Cupé.

Harrie Vermeulen woont bij zijn succesvolle zoon in huis. Maar, hoe slim en geslaagd zoonlief ook is in het zakenleven, zo naïef is hij dat privé. Zijn arrogante en zelfingenomen secretaresse is vastberaden junior aan de haak te slaan. En daar kan ze de kritische ogen van vader Harrie niet bij gebruiken. Ze haat Harrie en doet er dan ook alles aan om hem het huis uit te krijgen. Er is vast wel een dating site voor ouderen om hem aan een oud besje te haken.

Maar Harrie zou Harrie niet zijn als hij er geen stokje voor zou steken. Hij laat zich niet zomaar uit het lood slaan. Bovendien heeft hij een veel betere, en vooral lievere vrouw voor zijn zoon op het oog.

En dus bedenkt Harrie een ingenieus plan om de heks in één klap te lozen, én tegelijkertijd een leuke schoondochter te krijgen. Hiervoor roept hij de hulp in van een oude, vertrouwde vriend. De twee mannen stellen alles in het werk om de verfoeide feeks flink te laten blunderen. Ze zijn ervan overtuigd dat ze de ogen van junior moeten openen. Een klein duwtje in de goede richting van de lieftallige schone die ze hebben geselecteerd en alles komt vast wel goed; vervelende haaibaai de laan uit, Harrie kan blijven wonen, en junior zielsgelukkig met de liefste vrouw van de wereld. 

Maar die route blijkt niet zonder heel wat drempels, hordes, stoplichten, hefbomen, en andere obstakels. Zeker niet als zoonlief ook nog een aardige duit in het zakje doet!

Pretpakhuis

Pretpakhuis BV bereikt al sinds haar oprichting in 2015 een ongekend breed publiek met  toneel- en musicalproducties uit het wereldrepertoire, en in eigen huis ontwikkelde nieuwe producties. 

De samenwerking tussen Jon van Eerd, Ton Fiere en Lesley Pols begon met het gezamenlijk uitbrengen van de nieuw geschreven komedie ‘Harrie Babba’. De komedie was een publieks-hit en werd lovend ontvangen door de pers. Hierna volgden de drie grote theatersuccessen ‘Harrie Let Op de Kleintjes’ en ‘Harrie & Eva’, en ‘Herrie In de Keuken’. Voor het seizoen 21/22 staat de nieuwste Harrie ‘HARRIE NEEMT DE BENEN’ op de rol.

Een vast team werkt doorlopend aan de ontwikkeling van nieuwe projecten. Zo produceerden zij naast de Harrie-komedies de gloednieuwe komische musical ‘CHARLEY’. De musical ontving vele prijzen en wordt momenteel klaar gemaakt voor productie in Engeland, Duitsland, Oostenrijk en Italië. Ook ‘KUNST & KITSCH, de komedie met een twist’ (‘Lettice and Lovage’ van Peter Shaffer), tourde met groot succes langs de Nederlandse theaters.

Voor het volgend seizoen staat een nieuwe ‘Harrie’ op de rol, alsmede het verrassende ‘Wat Vrouwen Willen’.

De dagelijkse leiding van Pretpakhuis is in handen van zakelijk leider Ton Fiere, artistiek leider Jon van Eerd en uitvoerend producent Lesley Pols.

Foto: Nienke van Manen
Video en verslag: Rob de Haan