In deze klucht van Theater van de Klucht spelen Bas Muijs, Sabine Beens en Arijan van Bavel samen in een voorstelling die de draak steekt met de politiek, maar waarin daarnaast ook een heerlijke avond lachen centraal staat.

De voorstelling begon met Arijan die alvast het publiek opwarmde door hen vooraf kort toe te spreken maar daarna ging het spel op de wagen.

Verhaal Oh Oh Den Haag

John (Bas Muijs) maakt snel carrière in politiek Den Haag. Een overwinning in de aankomende verkiezingen kan de ambitieuze politicus en begeerlijke vrijgezel dan ook bijna niet ontgaan. Als studente Emma (Sabine Beens) bij hem aanklopt, behoorlijk zwanger en noodgedwongen opzoek naar onderdak helpt John met tegenzin. Vanaf dat moment lijkt alles wat hij zorgvuldig heeft opgebouwd langzaam af te brokkelen…  

De twee vliegen elkaar constant in de haren maar blijken ook niet zonder elkaar te kunnen. Geruchten over een mogelijke relatie via de roddelpers doen de peilingen kelderen. Toeval? Of weet Patrick (Arijan van Bavel), de jaloerse assistent van John daar meer van?

Deze voorstelling is geschikt voor een heerlijke avond en om eens even lekker te lachen waarbij er af en toe door de vierde wand (als het ware stapt de cast uit het verhaal de zaal in) wordt gestapt om even met de zaal in gesprek te gaan.

Cast

Bas Muijs laat zich van een hele andere kant zien dan men van televisie gewend is en dat gaat hem uitstekend af. Er zijn zonder meer momenten te zien waarbij de politicus Mark Rutten om de hoek komt kijken zonder daar een persiflage van te maken.

Sabine Beens kan weer heerlijk uitpakken en doet dat met verve. Brutaal, bevlogen en met veel power speelt ze de rol van Emma die de situatie totaal beheerst en de heren het nakijken geeft.

Arijan van Bavel speelt de wat stuntelige assistent van de politicus en heeft bij de entree van Emma eigenlijk de strijd al verloren maar is toch heel geraffineerd bezig te voorkomen dat Emma een wat al te grote rol gaat spelen en probeert haar geraffineerd uit het leven van John te krijgen.

Timing is essentieel in een komische voorstelling en daar is ook in de voorstelling veel aandacht aan besteed waardoor alles op zijn plaats valt. ‘Oh Oh Den Haag zorgt ervoor dat je alles van je af laat vallen en kunt genieten van een heerlijke avond lachen. Deze cast is op elkaar ingespeeld en heeft heel veel plezier om deze voorstelling te spelen en dat is te zien. Alles valt op zijn plaats en dat maakt deze een-akter een genot om naar te kijken, van te genieten en vooral om te lachen want dat kan hier ruimschoots.

Emotioneel

Voor Bas Muijs was het geweldig en emotioneel om weer op het toneel te staan nadat hij vorig jaar getroffen was door een hartaanval. Voor Bas is het de derde voorstelling bij het Theater van de Klucht, vertelt hij. Het was een tijd geleden dat ik in het theater heb gestaan. Heel fijn dat ik na de problemen die ik met mijn hart heb gehad weer in het theater sta. Het is nu ruim een jaar geleden en ik kan alles weer. Ik kan rennen en springen en dat had ik vorig jaar niet kunnen dromen. Ik vind het fantastisch dat ik dat weer kan doen en daar ben ik heel dankbaar voor. Het is natuurlijk anders dan tv en dit geeft zoveel directe energie die je onmiddellijk weer kunt gebruiken om de volgende grap te maken. En daardoor merk je dat, als je een rollende lach krijgt, en de ene lach de andere uithaalt je meteen ziet dat wij daar energie van krijgen en daar beter van worden. Dat is heel fijn om dan zo te spelen. Dat zie je op televisie niet maar daar heb je weer andere voordelen.  Ik zou echter theater nooit willen missen.  

Blij om weer te mogen spelen

Arijan van Bavel is weer erg blij dat hij weer in het theater kan spelen. Twee jaar hebben we stil gestaan en we mogen weer. Het is ook weer erg gezellig en mensen kunnen weer lekker lachen. We zijn bij de start van deze productie eerst bij elkaar gaan zitten met de schrijver en regisseur welke ideeën we hadden. De schrijver is daar natuurlijk leidend in. Die bedenkt de plots. Tijdens de repetities veranderen we dan ook weer dingen, maar uiteindelijk ontstaat dit stuk. In eerste instantie heette deze voorstelling ‘Wie slaapt er op de bank’. Toen kwam de lock-down en hebben we de titel aangepast.

Als we repeteren beginnen we altijd met koffie en dat duurt dan anderhalf uur en dan gaan we ook wat doen. Het is ook belangrijk dat we een hoop lol hebben met elkaar en dan gaan we heerlijk repeteren. Niet dat dat nou het leukste is om te doen maar als we gaan spelen dan krijgen we daar heel veel voor terug.

Een doldwaze komedie vol Haagse intriges, achterkamertjespolitiek en herkenbare draaikonterij!

Regie: Paul van Ewijk
Script: Hidde Nieuwland
Artwork en Decorontwerp: Jochem Musters

Verslag: Rob de Haan
Foto’s: Monique Picocrie

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]