Vandaag, 26 november 2023, vertrok de Orient Express uit het Zaantheater te Zaandam. Dit was bijna exact een half jaar na de aankondiging in mei. Vanuit Istanbul vertrekken in totaal tien passagiers met de Orient Express.

Hercule Poirot

De beroemde detective Hercule Poirot is ook aan boord van de trein. Terwijl hij van de rust en de treinreis probeert te genieten, wordt toch zijn expertise gevraagd als blijkt dat er een moord is gepleegd. Tijdens de ondervragingen van Poirot lijkt iedereen een waterdicht alibi te hebben, maar achteraf is niets wat het lijkt. Zit Poirot op het juiste spoor en weet hij dit bloedstollende moordmysterie op te lossen? Het publiek wordt meegenomen in een zoektocht die is gebaseerd op het bekende verhaal van Agatha Christie. Ken Ludwig heeft de klassieke thriller bewerkt tot een prachtige theatervoorstelling met plot twists en verrassende elementen.  
 

Cast

De rollen in deze show worden vertolkt door Remko Vrijdag (Hercule Poirot), Wilbert Gieske (Constantin Bouc). Frederik Blom (Kolonel Arbuthnot), Lone van Roosendaal (Mrs Hubbard), Gerrie van der Klei (Prinses Dragomiroff), Penny Vos (Greta Ohlsson), Belle Zimmerman (Gravin Adrenyi), Lusanne Arts (Mary Debenham), Ruben Brinkman (Hector Macqueen) en Marijn Claes (onder anderen Michel de Conducteur).

 

Spannende Show

In deze samenstelling weten de acteurs en actrices een spannende show neer te zetten en deze spanning af te wisselen met goed getimede humor. Remko zet een fantastische Poirot neer met een heerlijk Frans accent. Het personage van Lone zorgt in deze show voor de komische noot. Al met al zorgden de verschillende acteurs en actrices voor een fantastisch geheel en zat het publiek op het puntje van de stoel. Het verhaal is goed te volgen en aan gebeurtenissen op het podium geen gebrek. Het mooie decor, het gebruik van licht en de muziekfragmenten maken de show helemaal af. Wie fan is van het verhaal en van Agatha Christie mag deze show absoluut niet missen!
Kijk voor meer informatie en de speellijst op: www.repentertainment.nl/murderontheorientexpress 
 
Foto’s en verslag: Esmée Korver
Scenefoto’s: REP – Royal Promotions