Op 12 en 13 april speelt EDOG Muzikaal Theater uit Diemen de musical Ciske de Rat.

In de musical volg je Ciske door de jaren heen: als het Amsterdamse straatschoffie uit de Jordaan dat weinig ouderliefde krijgt en pas leert wat orde en regelmaat zijn als hij in de klas komt bij meester Bruijs. Door een fatale samenloop van omstandigheden wordt hij naar de tuchtschool gestuurd en tenslotte zie je hem als volwassen Cis. De ervaringen van Cis de Man zijn door het verhaal heen geweven. In de voorstelling zorgt de kleine Ciske voor momenten van ontroering, humor en brutale streken maar er is ook te zien hoe de volwassen Ciske met zijn verleden probeert te leven. De schitterende muziek is in 2007 geschreven door Henny Vrienten.

De productie staat onder artistieke leiding van Erik Damman, regisseur, de muzikale leiding ligt in handen van Mark Wyman, dirigent, en Gerbrand van Kolck, repetitor.

Het stuk wordt gespeeld door 40 leden en 13 enthousiaste kinderen. De rol van de volwassen Cis wordt vertolkt door Jeroen Damman, die van de kleine Ciske door Skip Monteiro.

De voorstelling wordt gespeeld op een unieke locatie: het EDOG-POP-UP theater. De zaal wordt door zestig medewerkers in drie dagen tijd omgebouwd tot een theater, waar zo’n 400 mensen kunnen kijken en luisteren.

‘Ciske de Rat’ speelt op 12 en 13 april 2024 in het Pop-Up theater aan de Prins Bernhardlaan 2 in Diemen. Aanvang: 20.00 uur.

Er zijn nog plaatsen – maar wacht niet te lang met boeken!

Kaarten zijn online te bestellen via www.edog.nl/kaartverkoop.