Matthew De Bruyne, Sophie Fisher, Steven van Gemert, Lisa Meesters, Winter Twilt, Josephine van Waesberghe, Femke van der Endt, Joran Fokkens, Ryk Helle, Maartje Petersen, Gené van der Velden en Leandra Wijbenga mochten dit jaar hun Song & Dance voorstelling spelen in hun derde jaar Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Het was een knallend, dynamisch sprankelend feest waarbij het geheel uitverkochte Academietheater op zijn kop werd gezet.

Song & Dance

De voorstelling had de titel meegekregen ‘What’s the T’ en combineerde de kracht van zang en dans zoals Song & Dance al doet vermoeden. Deze krachtige theaterdisciplines werden door de studenten onder begeleiding van Roy Jonathans (Concept & Choreo) Jack Breikers (Music Director) en Matijs van der Meer (Tap) omgezet in een krachtige en spot-on voorstelling waarbij zang en dans in een perfect mix samenkwamen. De studenten hebben de afgelopen drie maanden keihard gewerkt om deze voorstelling zo op het toneel te zetten waarbij niets aan het toeval werd overgelaten.

De voorstelling begon bij een samenkomst van het hof die zich verzameld had voor een sprankelende T-party waarbij roddelen en geheimen delen centraal stond.

Vernieuwende choreografieën

De choreografieën waren vernieuwend en absoluut niet eenvoudig, maar deze cast slaagde er in die vol met energie en een mooie uitstraling neer te zetten op het toneel waarbij de verschillende nummers elk op hun eigen manier gespeeld werden. Ook het lichtplan en geluid waren tot in de details uitgekiend en ook het decor en kleding pasten perfect bij elkaar.

Deze cast presenteerde aan haar publiek een mooie mix van musicalnummers en choreografieën die tot in het kleinste detail strak werd uitgevoerd. Als je daarbij ook nog de zang geweldig uitvoert, wordt er veel van je gevraagd als cast. Alles klopte aan deze voorstelling. De derdejaars hebben hiermee absoluut hun visitekaartje afgegeven waarbij ze ook zeker mooie stappen hebben gemaakt in hun derde jaar waar ze met trots op terug mogen kijken.

Meer informatie over de studie Musicaltheater van Fontys vind je hier.