Het is een goede traditie op de Frank Sanders Akademie dat de derdejaars studenten onder leiding van Frank Sanders zich verdiepen in bestaand Nederlands cabaretrepertoire. En het is elke keer weer treffend, dat nummers uit ‘de oude doos’ nog schokkend actueel kunnen zijn…zoals ook nu weer bleek.

Het werd een bijzondere avond in een uitverkochte studio waarin de derdejaars het repertoire konden gebruiken om hun persoonlijke kijk op de wereld te delen en letterlijk en figuurlijk hun stem te laten horen.

De voorstelling was een bloemlezing van alle pareltjes uit het Nederlandstalige repertoire die allemaal hun eigen boodschap met zich meedragen zoals nummers van Yentl en de Boer, Don Quishocking, Jasperina de Jong, Raymond van het Groenewoud en Robert Long om er een paar te noemen.

Hierbij maakten de studenten uitstekend gebruik van het mooie decor en toneel dat voor deze voorstelling was opgebouwd en werden ze muzikaal begeleid door Hilmar Leujes op de vleugel.

Afstuderen

De studenten hebben hiermee een eerste stap gezet in hun laatste studiejaar waarin ze afstuderen en waarbij nog twee momenten volgen waarin zij kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Aan het einde van het jaar zullen zij hun afstudeervoorstelling presenteren in het theater.

Regie: Frank Sanders
Muzikaal leider: Hilmar Leujes

Cast:

Susana Bijtelaar, Emma Broekman, Aniek van Dijk, Céline Grift, Lisa Hoogstadt, Dominique Leensen, Esmeralda Oomen, Fleur Renes, Maarten van Schalm, Anieke Stilma, Lars Vaessen, Iris Verhaak en Laurens Vink.