In de verfilming van Dear Evan Hansen speelt Ben Platt de hoofdrol, die zijn Tony-winnende optreden herhaalt naast een cast met Julianne Moore en Amy Adams. De verfilming van Dear Evan Hansen zal dit jaar in de bioscoop te zien zijn.

Universal Pictures zal de film op 24 september uitbrengen. Zoals eerder gemeld, zal Ben Platt opnieuw Tony-winnende rol spelen in deze film. De cast van de film bestaat ook uit Oscarwinnaar Julianne Moore als Evan’s moeder Heidi, Amy Adams als Cynthia Murphy, Danny Pino als Larry Murphy, Amandla Stenberg als Alana Beck, Colton Ryan als Connor Murphy en Nik Dodani als Jared Kleinman.

DeMarius Copes, Gerald Caesar en Liz Kate zijn toegevoegd aan de cast doordat er nieuwe rollen speciaal voor de aanpassing zijn toegevoegd. De regie was in handen van Stephen Chbosky, terwijl Steven Levenson het verhaal aanpaste voor deze film  met  het team van Benj Pasek en Justin Paul.

Marc Platt (Ben’s vader) is een producer van de film samen met  Adam Seigel; hij is geen onbekende in de filmmusical, hij heeft ook gewerkt aan La La Land, Nine, Into the Woods, Mary Poppins Returns en Aladdin.

Verhaal Dear Evan Hansen

Het verhaal gaat over Evan Hansen, een jongen met een social fobie en die zo graag aansluiting zoekt bij zijn leeftijdsgenoten dat hij een band verzint met een overleden student om dichter bij de familie van de jongen te komen.

De musical opende op Broadway in het Music Box Theatre in december 2016, na de wereldpremière in de Arena Stage in Washington, D.C., in juli 2015. En had een off-Broadway productie in het Second Stage Theatre van maart 2016 tot mei 2016.

Bij de 71e Tony Awards werd de musical genomineerd voor negen prijzen en won er zes, waaronder: Beste Acteur in een Musical voor Ben Platt, Beste Actrice in een Musical voor Rachel Bay Jones, Beste Musical, en Beste Score.

Lees ook:
AVROTROS in talentenjacht op zoek naar hoofdrolspeelster The Sound of Music

Bron: Playbill