Komend theaterseizoen zal Annie de musical opnieuw te zien zijn. Annie werd na de première op 1 december 2019 in het Chassé Theater in Breda overladen met viersterrenrecensies, maar de gehele tournee moest net als alle andere evenementen en voorstellingen noodgedwongen worden stilgelegd vanwege de coronacrisis. In samenwerking met Mark Vijn Theaterproducties zijn de grootste theaters van Nederland, verenigd in de Theateralliantie, erin geslaagd om een nieuwe tournee van Annie van de grond te krijgen. 

Een nieuwe morgen voor Annie

Een lange tijd was het onzeker wanneer de theaters hun deuren weer mochten openen. “Ruim 25.000 mensen die nog kaarten hadden voor de geannuleerde voorstellingen van Annie de musical hebben hun tickets behouden en met ons geduldig afgewacht. Daar zijn we namens alle betrokken theaters ongelofelijk dankbaar voor. We zijn blij om nu dit goede nieuws te kunnen brengen en iedereen alsnog de mogelijkheid te kunnen bieden om Annie te bezoeken”, aldus Eric-Paul Dijkhuizen, zakelijk directeur van de Theateralliantie. 

Tournee van Annie abrupt onderbroken

De cast en crew van Annie de musical ging van een intensieve periode van repetities, try-outs en première tot het spelen van zes voorstellingen per week volledig terug naar niets. Zo ook Willemijn Verkaik die wereldwijd bekend werd door haar vertolking van de groene heks Elphaba in de musical Wicked en in Annie de musical te zien was als Juffrouw Hannigan. “En ineens zat ik thuis, cold turkey af te kicken van de adrenaline. Uiteindelijk lukte het me om erin te berusten. Nu vind ik het vooral tof om te zien hoe al die creatievelingen plannetjes bedenken om er toch maar iets van te maken. Ik merk ook dat mensen de behoefte hebben om voorstellingen te bezoeken.”

Positieve instelling van Annie is actueler dan ooit

De wereldberoemde musical met hits als ‘Tomorrow’ en ‘It’s a hard knock life’ inspireerde al generaties kinderen en volwassenen. Vastbesloten haar ouders terug te vinden, overwint Annie alle tegenslagen en komt met de andere weeskinderen in opstand tegen de gemene Juffrouw Hannigan (Willemijn Verkaik). Wanneer miljardair Oliver Warbucks (Edwin Jonker) Annie helpt in haar zoektocht, krijgt haar leven plotseling een bijzondere wending. 

Annie komt terug van mei tot en met juli 2021

Annie de musical, gepresenteerd door de Theateralliantie en Mark Vijn Theaterproducties, zal van mei tot en met juli 2021 te zien zijn in Schouwburg Het Park (Hoorn), Theater Orpheus (Apeldoorn), Chassé Theater (Breda), Stadsschouwburg (Utrecht) en Luxor Theater (Rotterdam). Annie zal ook terugkomen in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waarvan de precieze speelperiode binnenkort bekend wordt gemaakt. De theaters en Eventim zullen de komende weken persoonlijk contact opnemen met alle kaartkopers om hun tickets om te boeken naar de nieuwe speeldata. 

Meer informatie vind je hier

Lees ook:
Nieuwe familiemusical JungleBoek van Theater Terra komend seizoen te zien

Foto: Monique Picocrie