De Kernploeg is in 2016 opgericht uit een grote liefde voor het Amerikaanse musicalrepertoire. Er zijn de afgelopen honderd jaar ontzettend veel Amerikaanse musicals geschreven die in Nederland niet of nauwelijks opgevoerd worden. De Kernploeg wil in korte series die stukken spelen die anders niet zo snel naar ons land zouden komen.

Zo zagen we als eerste ‘A New Brain’ in 2017 en daaropvolgend She Loves me en Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking.De voorstelling die (door een niet  verder te noemen reden) twee jaar op zich moest laten wachten heeft de toepasselijke titel ‘Hello Again’. De musical Hello Again is gebaseerd op het wereldberoemde en destijds zeer controversiële toneelstuk Reigen en staat bekend om de bijzondere opbouw. In tien op het eerste oog losstaande dialogen zie je steeds twee personages wankelen op de dunne scheidslijn tussen liefde, lust en macht. Vervolgens stapt een van hen over naar een volgende scène in een compleet ander decennium. We zien de tijd van Fred en Ginger, maar ook Titanic en de jaren tachtig.

In de cast zitten spelers van het eerste uur. Zo is Cystine Carreon maar ook Desi van Doeveren en Jip Bartels eerder te zien geweest in producties van de Kernploeg. Toegevoegd voor deze productie zijn Brigitte Heitzer, Doris Baaten, Lisse Knaapen, Marijn Brouwers, Hugo Haenen, Stef van Gelder en Jeroen Sigterman.
De regie is wederom in handen van Benno Hoogveld en een zeven-koppig orkest wordt begeleid door Rosite van der Woude.

De opening door Brigitte is sterk en ook Stef is direct de toonzetter van de avond. We snappen dat de adviesleeftijd op 16+ staat hoewel het vooral bij het suggestieve blijft. Opvallend is de klassieke stem van Lisse die hiermee uitstekend de toon van de scene weet te zetten.

Na enkele try-outs was vandaag de première in het DeLaMar West. Inmiddels een druk geboekt theater, met vooral Off-Broadway achtige voorstellingen. Gelijkvloers toneel, kleine intieme zaal, gezellige buitenplaats om voor of na te zitten. De ideale locatie voor deze zomermusical dus. Tot 10 juli speelt Hello Again hier, dus geen plek voor twijfelaars, nu gaan, en genieten van dit unieke stuk.

Kijk voor informatie over de Kernploeg en het boeken van kaarten op www.de-kernploeg.nl