De kaartverkoop voor de zinderende musical ‘Jekyll & Hyde’ van Theatergroep SPOT is op zaterdag 11 februari gestart. De musical vertelt het spannende verhaal over goed en kwaad, gebaseerd op het boek The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde van Robert Louis Stevenson. Op 12, 13 en 14 mei 2023 speelt Theatergroep SPOT deze voorstelling in het Openluchttheater Zuiderpark in Den Haag.

Theatergroep SPOT lanceerde de kaartverkoop tijdens het evenement ‘SPOT in Concert’. De cast gaf het publiek daar al een voorproefje van de voorstelling. Sinds oktober 2022 werkt Theatergroep SPOT onder leiding van regisseuse Ino Mijland, choreograaf Eugène Jans en muzikaal leider Richard FitzHugh aan deze musical. Begeleid door een live orkest kunt u Jekyll & Hyde op een unieke locatie bekijken: het Openluchttheater Zuiderpark in Den Haag.

Het verhaal

We zijn in Londen, anno 1888. Een welvarende miljoenenstad met grote verschillen tussen de rijke elite en de ploeterende lage klasse. Dr. Henry Jekyll (Dennis Besselink) start na de dood van zijn vader, die sterft aan geestesziekte, een groots experiment naar het splitsen van het goede en het kwade in de mens, om zo het kwade uit te roeien en de mens van alle ondraaglijkheid te bevrijden. De elite verwerpt Jekylls ideeën en bestempelt ze als onethisch. Maar zijn verloofde Emma Danvers (Madeleine Braakman), dochter van een vooraanstaand man in de Londense elite, blijft aan Jekylls zijde staan. Zijn oog valt echter tijdens een wilde avond ook op de mooie Lucy Harris (Eveline Castelein), die een bijzondere relatie ontwikkelt met de tweezijdige dokter. Henry Jekyll is vastbesloten zijn doel te behalen en neemt een drastisch besluit, met desastreuze gevolgen voor zijn omgeving en zichzelf. Een verhaal over innerlijke verdeeldheid, liefde en façades. Opgevoerd met aangrijpende, symfonische en ontroerende nummers.

Tickets

Jekyll & Hyde is te zien op 12, 13 en 14 mei in Openluchttheater Zuiderparkin Den Haag. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.theatergroepspot.nl/huidige-productie en kosten €24,50 per stuk.

Speeldata en tijden

12 mei — 20.00 uur

13 mei — 14.00 uur

13 mei — 20.00 uur

14 mei — 14.00 uur

Over Theatergroep SPOT

Wij zijn een Haagse vereniging voor volwassenen met passie voor theater in een uitvoerende en/of ondersteunende rol. Theatergroep SPOT is in 1986 ontstaan als onderdeel van het Rijswijks Jeugdtheater en vanaf 1996 als zelfstandige vereniging doorgegaan in Den Haag. Dat betekent dat we inmiddels 30 jaar lang producties maken en daar zijn we natuurlijk trots op. Ieder seizoen brengen we een grote musical naar Den Haag, geven we concerten in verzorgingstehuizen en doen we tal van kleinschalige projecten. Daar is sinds 2022 een Musicalkoor bijgekomen. Bij Theatergroep SPOT handelen we vanuit betrokkenheid, waardering en respect. In het delen van onze passie streven we samen naar een goede balans tussen kwaliteit en plezier. Iedereen die lid is van onze vereniging draagt zijn steentje bij.