Harry Slinger als Willy Alberti, Marjolijn Touw als Tante Leen en Rob van de Meeberg als Johnny Jordaan en verwarde man staan in december als de grote drie uit de Jordaan weer samen op de planken in een compleet nieuwe Kerstmusical! Samen met actrice/zangeres Rosa Mee en cabaretier/zanger Evert de Vries brengen zij een muzikale Kerstshow. Aan de piano Bert Stoots en op accordeon René Trok.
 
> 15 t/m 18 december | Theater Dorpshuis De Kwaker | J.J. Allanstraat 127, Westzaan
> 21 t/m 26 december | Theater Het Zonnehuis | Zonneplein 30, Amsterdam-Noord
 
Informatie en kaartverkoop: www.nederlied.nl

HET VERHAAL

Tante Leen en Willy Alberti worden door gastvrouw Rosa Mee ontvangen voor de Kerstshow. Samen wachten zij op de Kerstman, die heeft toegezegd de show te komen opvrolijken. Maar waar blijft hij toch? In afwachting van de Kerstman, beginnen zij al vast met het zingen van Kerstliedjes. Ook Johnny Jordaan komt  Gelukkig, hij komt toch nog opdagen! Maar wat is er met hem gebeurd? Hij ziet er niet uit! Toch geen ongeluk met zijn slee? En waar zijn de rendieren? En nog veel erger: hij weet niet meer wie hij is. Iedereen is behulpzaam en probeert hem met Kerstliedjes en verhalen weer de oude te laten zijn.
 
Vorig jaar zat corona de voorstellingen in de weg. Dit jaar zijn de vooruitzichten gunstig en kijken we uit naar een vernieuwde versie. Dit keer niet alleen met Tante Leen, Willy Alberti en onze bekoorlijke gastvrouw Rosa Mee, want we kregen het geweldige bericht dat Johnny Jordaan ook komt! Bovendien is er een bekwame toneelmeester toegevoegd die alles in goede banen zal leiden. Als de Kerstman komt in de Jordaan wordt een feestelijke voorstelling, met beroemde (Kerst)liedjes en met verrassende nieuwe wendingen! Zal de Kerstman weer de oude worden? Zing uit volle borst mee en geef de Kerstman zijn geheugen terug!
 
Tante Leen: Marjolijn Touw
Willy Alberti: Harry Slinger
Johnny Jordaan & verwarde (Kerst)man: Rob van de Meeberg
Presentator/gastvrouw: Rosa Mee
Toneelmeester: Evert de Vries
Piano & muzikale leiding: Bert Stoots
Accordeon: René Trok
Script en toneelbeeld: Rob van de Meeberg
Idee & regie: Evert de Vries
 
Harry Slinger
 
Richt zich na Drukwerk op een solocarrière en op acteren. Speelde in toneel- en theaterproducties en in televisieseries, zoals In de Vlaamsche Pot. Staat met Drukwerk2 opnieuw in concertzalen. Speelt in deze Kerstmusical opnieuw zijn geliefde Willy Alberti.
 
Marjolijn Touw
 
Musicalster, zangeres en actrice. Winnares van 3 musical awards en gelauwerd met de eervolle Gouden Genesius penning. Zij schitterde o.a. in de Nederlandse musicals Ciske, Petticoat en Was getekend Annie M.G. Schmidt. Speelt in deze Kerstmusical voor de rol van tante Leen. Zij zegt zelf over deze rol: “Tante Leen is mijn leukste karakter om te spelen”.
 
Rob van de Meeberg
 
Acteur (o.a. serie Het Geheime Dagboek van Meneer Groen), zanger en cabaretier. Maakte voorstellingen over Johnny Jordaan, Simon Carmiggelt, Wim Kan en Jacques Brel. Winnaar van de John Kraaijkamp musical award. In deze musical speelt hij Johnny Jordaan en een verwarde (Kerst)man en tekent hij voor het fantasierijke script met een hilarisch verhaal.
 
Rosa Mee
 
Studeerde aan de Arnhemse Toneelschool. Naast actrice is zij celliste en zangeres. Speelde bij het Nationale Toneel, Stella den Haag, de Toneelmakerij, toneelgroep Suburbia, Theatergroep ZEP, TG Sonja en Kikproducties en in TV-series (o.a. Flikken Maastricht, Levenslied).  Ze maakt haar debuut bij Nederlied in de rol van gastvrouw en presentator.
 
Evert de Vries
 
Is ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdragen aan de Nederlandse kleinkunst. Oprichter van het Amsterdams Kleinkunst Festival, bedenker van het ‘Concours om de Wim Sonneveldprijs’ en de felbegeerde Annie M.G. Schmidtprijs. Talloos zijn de regies en de producties die hij deed. In deze show is hij een zingende toneelmeester.
 
Bert Stoots
 
Tijdens zijn lange carrière is hij orkestleider en/of componist van vele musicals, theaterprogramma’s en bij de televisie. Hij heeft gewerkt met Conny Stuart, Georgette Hagedoorn, Adèle Bloemendaal, Robert Paul en vele andere theatercoryfeeën. Muziektheater maken is zijn grote passie.
 
René Trok
 
Ze noemen hem de meest bevlogen accordeonist van Nederland. Hij werkt mee aan talloze shows, theaterproducties en musicals. Is veelvuldig te zien op de televisie of te beluisteren op de radio. Hij is de perfecte musicus voor het Kerstsentiment.

Nederlied

Als de Kerstman Komt is een productie van Stichting Nederlied. www.nederlied.nl