De cast van Jesus Christ Superstar heeft de repetitieruimte van het ITA in Amsterdam omgeruild voor de Wim Sonneveld zaal in het DeLaMar Theater in Amsterdam voor de montage van de voorstelling. Op zaterdag 13 januari 2024 zal daar de eerste try-out plaatsvinden. De cast kwam aan in eenzelfde bus als in de film gebruikt is en de pers was verzameld om hen als het ware welkom te heten. Nadat de groepsfoto’s gemaakt waren, ging het gezelschap naar de bovenste foyer van het DeLaMar.

Na de inleiding van Albert Verlinde waarbij de cast werd voorgesteld en waarbij hij benadrukte dat het ensemble in deze musical ook een hoofdrol heeft, was het de beurt aan Ivo van Hove die zijn visie op deze musical gaf. Ivo van Hove is bekend van diverse musicals die een hoog artistiek niveau bereiken, maar tevens iedereen kan raken. Tevens werd vandaag ook bekend gemaakt dat Paul Groot, net als Paul de Leeuw, de alternate van King Herod wordt.

‘Ik ben er trots op dat we drie grote namen hebben kunnen vastleggen om deze rol te spelen’ laat Albert Verlinde, die samen met Jaco Kaasschieter en Matthijs Bongertman de rockmusical Jesus Christ Superstar produceert, weten. ‘Dat we voor drie acteurs hebben gekozen, heeft alles te maken met hun drukke agenda’s. Dat weet je op voorhand wanneer je een veelgevraagde acteur wilt vastleggen. Alex Klaasen zal de meeste voorstellingen spelen en Paul Groot en Paul de Leeuw zullen zijn alternate zijn.

Paul Groot verheugt zich op de rol van King Herod. ‘Het is totaal iets anders dan wat ik nu doe’ laat hij weten. ‘Dat maakt dit vak ook zo ontzettend leuk om te doen. Ik blijf ook zeker naast Simone Kleinsma in De Hospita spelen en daarnaast ga ik me overdag met de repetities voor Jesus Christ Superstar bezighouden. Het wordt een mooi seizoen.’

 

Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar is een prachtige – puur door songs gedreven – musical over een sociaal bevlogen vriendengroep waarin Jezus zich tot een leider ontwikkelt met vernieuwende ideeën om op te komen voor mensen die geen stem hebben in de samenleving. Het leidt tot een nieuwe beweging; een volksopstand. Een verhaal van én voor onze tijd.

Cast:

Jesus – Jeangu Macrooy
Judas – Lucas Hamming
Pilate – Edwin Jonker
Mary Magdalene – Magtel de Laat
Caiaphas – Richard Spijkers
Annas – Jules Avery
Simon – Stijn Proesmans
Peter – Gino Korsèl
Ensemble: Valerie Lai, Tim Stuart, Susana Bijtelaar Ixcot, Stef van Gelder, Fleur Renes, Sofia Ferri, Shay Lachman, Quinten de Smedt, Marieke Goemans, Lysanne van der Sijs, Loes Bettonviel, Leanne Lena, Kevin Manuputty, Jasper van den Brink, Dave Rijnders en Alicia Boedhoe.

De première van Jesus Christ Superstar is op 21 januari in het DeLaMar Theater Amsterdam en zal daar vijf weken spelen en daarna het land in trekken en spelen in Amsterdam, Emmen, Tiel, Maastricht, Apeldoorn, Alkmaar, Rotterdam, Breda, Nijmegen, Leeuwarden, Enschede, Heerlen, Tilburg, Zwolle, Groningen, Doetinchem, ‘’s-Hertogenbosch, Utrecht, Venlo, Den Haag en Eindhoven.

Meer informatie en kaartverkoop: https://www.jesuschristsuperstar.nl