Daan van Dalen speelde zijn Vocal Performance Concert in het theater van Codarts – Rotterdam. Het stuk had alles in zich en als dit de standaard is van de afstudeervoorstellingen van dit jaar belooft het een mooi studiejaar te worden.

De sirenes loeien, Alfred wordt op een brancard naar binnen gebracht in een afgesloten ruimte. Hij is zwaar ziek en leidt aan een zeer besmettelijke ziekte. Hij moet in quarantaine. Dit is het begin van de VPC van Daan gebaseerd op het stuk Alice by Heart. Alice ( Roos Vollebregt )dringt er bij hem op aan om met haar te ontsnappen naar hun gekoesterde boek Alice’s Adventures in Wonderland en door het konijnenhol naar Wonderland te reizen. Queen of hearts ( Melissa Lodder ), die samen met King of Hearts ( Milan van Weelden ) verantwoordelijk is voor de veiligheid van iedereen, scheurt het boek van Alice als straf voor het bezoeken van Alfred, ondanks zijn quarantaine. Alice wordt erg uitdagend en verklaart dat ze het “uit haar hoofd” kent en hem toch zal voorlezen.

Samen vertellen ze het verhaal van Alice met al zijn absurditeiten die het verhaal in zich heeft. We bevinden ons in de gedachten van Alfred die eigenlijk maar heel kort te leven heeft en het verhaal zeer snel wil vertellen waar de vrouw er zo lang mogelijk over wil doen om het onvermijdelijke zo lang mogelijk uit te stellen.

 

Daan heeft de uitdaging om dit verhaal te vertellen met beide handen aangegrepen en is daar uitstekend in geslaagd. De absurditeit van het verhaal van Alice in Wonderland en de doodstrijd van Alfred brengt hij mooi samen in deze voorstelling.

Daan werd begeleid door Roos Vollebregt, Milan van Weelden en Melissa Lodder en een orkest met backing vocals die hem optimaal ondersteunden met als resultaat deze mooie ontroerende voorstelling. De chemie van met name Daan en Roos is prachtig om te zien en ook hun stemmen kleuren prachtig bij elkaar.

Daan was eerder te zien in Mary Poppins, Kruimeltje, Sound of Music en Spring Awakening. Volgend jaar is hij swing in Les Miserables. 

Cast:

Daan van Dalen
Roos Vollebregt
Milan van Weelden
Melissa Lodder

Backing:

Wijnand Gomes
Merith van Mensch

Coaches:

Paul Groot
Ezra van Nassauw

Band:

Ezra van Nassauw
Bas de Rooij
Laura Gonzalez Badenes

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]