Prinses Arabella is een vrolijke en ondeugende familievoorstelling (5+), waarin prinses Arabella een fantasiewereld vol muziek, poppenspel en prachtige beelden ontdekt. Beleef de avonturen van het eigenwijze prinsesje Arabella, bekend van de populaire prentenboeken van Mylo Freeman. De kindervoorstelling (5+) tourt van februari t/m mei 2022 door Nederland.
 
Prinses Arabella rent vol energie door het paleis. Vanaf vandaag wil ze alles zelf doen. Brood bakken, haar kleren uitzoeken en zelfs haar kamer schilderen! Maar … “Nee, dat doet een prinsesje niet.” De koning en koningin hebben het ook druk, ze verwachten hoog bezoek van de minister-president. Opeens verschijnt Nina. En van Nina mag Arabella juist alles, ze heeft de leukste ideeën en overal wel oplossing voor. Alleen kan niemand Nina zien of horen. Alleen Arabella. Samen met Nina zet Arabella het paleis op stelten! Omi, oppas Ushi, haar vriendjes Prinses Ling, Prinses Sophie en Prins Mimoen proberen te zorgen dat Nina verdwijnt. Maar niets helpt… Arabella gaat samen met Nina haar ouders helpen om in het geheim alles klaar te maken voor de komst van de minister-president. Maar of dat nu zo’n goed idee was?
 
Schrijver en illustrator Mylo Freeman brengt meer kleur in de prentenboekenwereld. Ze heeft zo’n 60 prentenboeken op haar naam staan waaronder ook haar reeks over het donkere prinsesje Arabella. Mylo kreeg het idee een aantal jaren geleden, toen iemand haar vertelde over een Surinaams meisje genaamd Jahkini. Zij mocht in het schooltoneelstuk de rol van prinses spelen, maar weigerde vastberaden. Ze zei: “Er bestaan toch helemaal geen zwarte prinsesjes?” Toen Mylo dit verhaal hoorde, besloot zij hier iets mee te doen: er moest een prentenboek komen over een zwart prinsesje. Prinses Arabella heeft niet alleen geleid tot inmiddels 14 prentenboeken (vertaald in vele talen), maar ook een poppenserie en een theatervoorstelling.
 
Cast en creatives
Prinses Arabella wordt geschreven en geregisseerd door Jasper Verheugd, die al menig jeugdheld succesvol naar het theater vertaalde. Decor, kostuums en poppen worden door Joris van Veldhoven vormgegeven naar de visuele stijl van de boeken.
De spelers zijn Cystine Carreon, Rochelle Deekman, Samir Hassan, Murth Mossel, Julia van der Vlugt en Alexander Wolff.
De Curaçaose pianist/componist Randal Corsen maakt de muziek, de liedteksten worden geschreven door Natasha Schalker-Willems.
Het lichtontwerp is van Yaron Abulafia.  
 
Prinses Arabella: Aangenamelijk! is een productie van ROSE stories.
 
SPEELLIJST VOORJAAR 2022
 
26 / 2     Theater Castellum, Alphen aan den Rijn TRY-OUT
28 / 2     Theater de Veste, Delft TRY-OUT
4 / 3       DeLaMar Theater, Amsterdam TRY-OUT
5 / 3       DeLaMar Theater, Amsterdam TRY-OUT
6 / 3       DeLaMar Theater, Amsterdam PREMIÉRE
13 / 3     Zaantheater, Zaandam
19 / 3     Maaspodium, Rotterdam
20 / 3     Podium Hoge Woerd, De Meern
26 / 3     Schouwburg Het Park, Hoorn
27 / 3     Stadsschouwburg Utrecht
2 / 4       Theater Kerkrade
3 / 4       Schouwburg Concertzaal Tilburg
10 / 4     Meervaart, Amsterdam
17 / 4     Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem
24 / 4     Deventer Schouwburg
30 / 4     Musis en Stadstheater Arnhem
1 / 5       Schouwburg Amstelveen
3 / 5       Bijlmer Parktheater, Amsterdam
4 / 5       Parktheater Eindhoven
6 / 5       Theater Dakota, Den Haag
7 / 5       Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden
8 / 5       Theater Zuidplein, Rotterdam
15 / 5     Podium Mozaïek, Amsterdam
 
ROSE stories in het theater
Met voorstellingen MELK & DADELS, NOUMI, ZUSJE ZEVEN (5+) en SSST! (2+) maakte ROSE in het theater snel naam. ROSE stories vertelt verhalen die de hedendaagse samenleving in al haar culturele diversiteit representeren.