MusicalMakers presenteert in samenwerking met theatermaker en regisseur Eva Line de Boer de nieuwe, oorspronkelijke musical Cry me. Geïnspireerd door de helende werking van break-up songs werkt Eva Line vanuit improvisatie toe naar een eerste werkplaatsvoorstelling*. In Cry Me treffen zeven vreemden elkaar om samen vanuit verschillende fases hun breuk te verwerken. Ze herbeleven het moment van uitmaken, bezingen de fouten van hun exen en oefenen in liefdevol loslaten. Huilen wordt muziek en de gezamenlijke tranen krijgen een stuwende kracht.

Zit jij eindeloos met hash en chocola op de bank, heb je net iemand verlaten of fantaseer je heimelijk over een onmogelijke liefde? Dan is dit een musical om in te zwelgen én de ultieme break-up therapie!

OVER EVA LINE DE BOER

Eva studeerde in 2014 af aan de regieopleiding van Toneelacademie Maastricht en volgde daarna de Master Theater. Ze ontwikkelde haar eigen werk bij Festival Cement, binnen het ontwikkelingstraject van PLAN Brabant en met een Nieuwe Makers Regeling van het FPK. Eva viel met haar werk meerder malen in de prijzen, zo ontving zij de Ton Lutz Award (2014), BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs (2016)en de Charlotte Köhler (2019). Sinds 2020 ontvangt zij met haar eigen stichting Euphoria structurele subsidie en maakt ze co-producties met HNTjong & Het Zuidelijk Toneel. Naast haar eigen werk regisseert ze in opdracht van o.a. Likeminds, Theater Bellevue, Zeelandia, Theatergroep Carver, Marjolijn van Heemstra/ Sadettin Kirmiziyüz en Berg&Bos.

Credits

Maker/Regie: Eva Line de Boer

Componist: Jelle Hoekstra

Choreografie: Winston Ricardo Arnon

Tekst: Elly Scheele

Decorontwerp: Tim Vermeulen

Kostuums: Jacob Kok

Lichtontwerp: Benno Barend

Geluid operator: Tobias Stolk

Zakelijk leider: Chery Moenen

Spelers: Fjodor Jozefzoon, Paul Kooij, Cheyenne Toney, Lotte Driessen, Bobby Snijder, Adina McPherson, Jeremiah Owsu Ansah (muzikant/speler)

MusicalMakers | Eva Line de Boer

Te zien 10 t/m 14 mei DeLaMar West, Amsterdam 

Meer informatie: delamar.nl