Vorig jaar op 18 november vierde de cast van de musical ‘Come from Away’ hun première, maar na even te zijn weggeweest door alle Corona perikelen staat de voltallige cast weer op het podium. Gisteravond werd de terugkeer feestelijk ingeluid in het Delamar theater in Amsterdam. Deze terugkeer werd goed gevierd, het publiek genoot zichtbaar. Dit was te merken aan het applaus, de grappen van de cast die aansloegen, waardoor het aanstekelijke gelach uit de zaal te horen was, maar ook de glunderende gezichten na afloop op het toneel.

Voor de cast van ‘Come from Away’ voelde het heerlijk om weer op het toneel te staan, de dynamiek weer te voelen, de lach van het publiek te horen met als slot dat fijne applaus. Het spel van de cast is absoluut niet verslapt sinds de première, de musical waarbij alle castleden continue op het podium te zien zijn staat als een huis.

Come from Away

De musical vertelt het waargebeurde verhaal over saamhorigheid in onzekere tijden. Toen op 11 september 2001, de dag van de aanslagen, het Amerikaanse luchtruim sloot, landden 38 vliegtuigen noodgedwongen in het Canadese stadje Gander. De kleine gemeenschap sloeg meteen de handen ineen om de ruim 7.000 gestrande reizigers voor meerdere dagen op te vangen en te verzorgen. Come From Away laat zien hoe een crisissituatie het beste in mensen naar boven kan halen. In deze hartverwarmende musical maken angst en wantrouwen plaats voor hoop, ontroering, humor en liefde.

Het verhaal van de musical ‘Come from Away’, over gestrande passagiers ten tijde van de aanslagen op New York op 11 september 2001, blijft aangrijpend. Vooral nu de oorlog in Oekraïne laat zien dat het zo belangrijk is om er voor elkaar te zijn, voor elkaar te zorgen. Ongeacht welke kleur je ook hebt, wat jouw geaardheid is of welk geloof je hebt.

‘Come from away’ is de komende tijd nog in verschillende theaters in Nederland te zien en een absolute aanrader als u wilt genieten van een goed verhaal met een traan, maar vooral een lach en een goed gevoel als u de theaterdeuren weer uit wandelt.

Meer informatie over ‘Come from Away’ vindt je hier.

Tekst en foto’s: Marloes Romeijn