Met een nieuw verhaal, nieuwe songs en met het script in de hand presenteren OpusOne en MusicalMakers een drietal leesvoorstellingen van ‘Koud Vuur’, een nieuwe, door Daniel Cohen geschreven, oorspronkelijke musical. De cast bestaat uit Jorrit de Vries, Soraya Gerrits, Yvonne Lawalata, Charlotte Kloosterman, Raymond Kurvers, Joop Leiwakabessy, Ricky Sheridan & Esmée Pieters. ‘Koud Vuur’ is de eerste productie die tot stand komt vanuit de samenwerking tussen OpusOne en Musicalmakers.

De vorm van een leesvoorstelling is ontleend aan het creatieproces van nieuwe musicals zoals dat op Broadway en West End plaatsvindt en waar het vanzelfsprekend is om nieuwe producties op deze manier te ontwikkelen. Het script en de eerste composities van deze ‘musical in wording’ worden hierbij getoond aan het publiek, dat daarmee het ontstaan van een nieuwe musicalproductie vanaf het begin meemaakt en onderdeel wordt van het creatieproces.

De presentaties worden ingeleid door Daniël Cohen en afgesloten met een nagesprek. De opgedane ervaringen na deze serie worden verwerkt en gebruikt om ‘Koud Vuur’ in 2025 door te ontwikkelen naar een aantal werkplaatsvoorstellingen waar orkestratie, decor en kostuums worden toegevoegd aan het bijgewerkte script.

Het verhaal

Een jong stel gaat in relatietherapie. Emma is wit, Mingus is Moluks al voelt hij zich compleet Nederlands. Hij heeft zijn hele leven al last van plotselinge woede- uitbarstingen. Gedrag dat hij maar al te goed kent van zijn vader, waarmee hij alle banden heeft doorbroken.

Met hulp van relatietherapeute Janine, die zelf Indonesische roots heeft, probeert het stel hun problemen onder ogen te zien. Het verleden laat zich niet langer wegduwen en Mingus begint te begrijpen hoeveel invloed zijn afkomst op hem heeft. Hoeveel trauma heeft hij geërfd van de generaties voor hem? En is zijn relatie met Emma nog te redden?

Creatives

Het creatieve team, divers en van zowel Indo, Indische, Indonesische als Molukse afkomst bestaat uit Daniël Cohen (script & regie), Roy Jonathans (regie & choreografie), Billy Maluw (composities) & Jockey Latukolan (choreografie).

Speeldata

Vrijdag 12 april 2024 – Theater Orpheus te Apeldoorn, aanvang 20:00 uur Maandag 15 april 2024 – De Meervaart te Amsterdam, aanvang 20:00 uur Donderdag 18 april 2024 – De Nieuwe Kolk te Assen, aanvang 20:30 uur