Vanmiddag heeft de cast en crew van Disney’s AIDA in het AFAS Circustheater Scheveningen een Gouden Ticket Award uitgereikt gekregen voor de verkoop van meer dan 200.000 kaarten. Sinds de première afgelopen april zijn er meer dan 200.000 mensen geweest die de musical hebben bezocht. Henk Schuit, directeur van ticketingpartner Eventim, reikte deze bijzondere award uit.

Hoofdrolspelers Gaia Aikman, Naidjim Severina, April Darby, Joanne Telesford, Robin van den Akker, Qshans Tode en de cast en crew werden na de voorstelling verrast met de Eventim Gouden Ticket Award. ‘We spelen deze voorstelling pas een half jaar en nu al zijn er zoveel kaarten verkocht,’ laat een enthousiaste Gaia Aikman weten. ‘Iedere keer is het voor ons een feest om in deze musical te mogen spelen en worden we aan het eind van de voorstelling beloond met een staande ovatie door een enthousiast publiek. Dat er al ruim 200.000 kaarten zijn verkocht, is iets om heel dankbaar voor te zijn.’

Henk Schuit, directeur van Eventim overhandigde de award: ‘Als trotse ticketingpartner feliciteer ik producent Stage Entertainment en de cast van Disney’s AIDA voor hun buitengewone prestatie. Het is fantastisch dat een aanzienlijk aantal theaterliefhebbers al heeft mogen genieten van deze betoverende en ijzersterke voorstelling. Het is een ware musicalklassieker die simpelweg op je theaterverlanglijstje hoort. Het is dan ook met grote vreugde dat Eventim deze welverdiende award uitreikt aan de gepassioneerde en getalenteerde cast van AIDA. Deze award is meer dan verdiend.’

Disney’s AIDA is sinds april te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen en vertelt het meeslepende, noodlottige verhaal van twee geliefden uit vijandige volkeren die worden verscheurd tussen tegenstrijdige loyaliteit aan hun land én aan elkaar. Een liefdesgeschiedenis tegen het decor van een met nationalisme doordrenkte natie, die een ander land binnenvalt om haar rijk uit te breiden.       

De met Grammy en Tony Awards bekroonde muziek in Disney’s AIDA behoort tot de meest iconische uit de musicalhistorie. De samenwerking tussen Elton John en Tim Rice, die zich lieten inspireren door de gelijknamige opera uit 1871 van de grote Italiaanse componist Giuseppe Verdi, leidde tot nummers als: ‘Ergens in de sterren’, ‘Te ver gegaan’, ‘Gezegend Nubië’, ‘Vergeet hem’.

Het nieuwe script van Disney’s AIDA is geschreven door David Henry Hwang (oorspronkelijk script: David Henry Hwang, Linda Woolverton en Robert Falls) en geregisseerd door Schele Williams, met choreografie van Darrell Grand Moultrie, decors en kostuums van ontwerper Bob Crowley, lichtontwerp door Natasha Katz en geluidsontwerp van Tony Gayle. Het muzikale team wordt geleid door muzikaal supervisor Clement Ishmael, met vocale- en co-additionele muziekarrangementen van Michael McElroy, orkestraties van Jim Abbott en dans- en co-additionele muziekarrangementen van Zane Mark.  

Meer informatie over de musical Aida vind je hier.

Fotocredits: Patrick Harderwijk