Imme Debeij, Lisa Meesters, Jur Arp en Thijs Kokke studeren Muziektheater aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en speelden hun Minor met de titel ‘Calvin Berger’.

We volgen vier personages Britt, Rosanna, Mark en Calvin tijdens hun leven op de middelbare school. Hebben ze, ieder verblind door hun eigen onzekerheden, nog wel oog voor de gevoelens van de ander. De studenten hebben onder leiding van regisseur Daniel Cohen deze voorstelling gemaakt. Dit stuk is een eigentijdse middelbare school bewerking op het toneelstuk ‘Cyrano de Bergerac’ van Edmond Rostand geschreven en gecomponeerd door Barry Wyner.  De studenten hebben samen met Daniel Cohen de teksten verzorgd. De studenten werden muzikaal begeleid door Monica Rollings Sanchez, Rebeca Romero Demuynck, Almudema Curros Varela en Toni Inglés Ferrandiz allemaal afkomstig uit Spanje.

Calvin is een verlegen jongen met een grote neus die hem behoorlijk in de weg zit. Hij is al jaren stapelverliefd op de mooie Rosanna. Zijn beste vriendin Britt is helemaal weg van Calvin, maar hij ziet haar alleen als beste vriendin. De mooie Rosanna is helemaal weg van een nieuwe jongen op school, de hunk Mark, die moeilijk en soms helemaal niet uit zijn woorden kan komen. Mark is, als hij Rosanna heeft gezien in een klap verliefd, maar hij kan niet zeggen wat hij voor haar voelt. Met de hulp van Calvin die de ene na de andere romantische volzin kan produceren, slaagt hij er in de liefde van Rosanna te winnen. Calvin wordt echter verscheurd door emoties omdat hij Rosanna voor zich wil winnen en moet toekijken hoe Mark Rosanna haar hart veroverd met zijn hulp. Rosanna op haar beurt denkt dat Mark de romanticus is. Als Mark denkt dat hij Calvin niet meer nodig heeft, gaat het fout.

Deze voorstelling wordt met veel energie gespeeld en de zang is tot in de puntjes verzorgd waarbij het live-orkest zelfs actief meespeelt in de voorstelling wat het nog levendiger en speelser maakt. De tegenstellingen in de karakters worden direct duidelijk en daarmee ook de spanning want een ding is duidelijk. Doordat iedereen verblind is door de eigen emoties, moeten de belangen gaan botsen.

Helaas wordt deze voorstelling maar een keer gespeeld, maar het plezier waarmee deze voorstelling werd gemaakt was duidelijk voelbaar in de uitvoering.