De eerste single van Roi Soleil heet Cake en is nu te beluisteren op Spotify en alle online streaming services. Het lied is een ode aan de Franse koningin Marie-Antoinette. Haar quote let them eat cake werd berucht en staat voor altijd in de geschiedenisboeken. 

Le Roi Soleil maakt popmuziek en mixt hierbij de Franse en de Engelse taal. Het gouden alter ego is geïnspireerd op Lodewijk de Veertiende; beter bekend als ‘de Zonnekoning’.

Voor de debuutsingle Cake maakte Roi Soleil een videoclip nog zoeter dan high tea feestjes met cupcakes! De clip werd mede mogelijk gemaakt door de Rotterdamse Popunie en werd gefilmd in A Cup of Cake in Breda. In de clip zien we Matthijs Rijsdijk als Roi Soleil, Loulou Hameleers als Marie-Antoinette en Jip Bartels als de Koninklijke Lakei. Jip Warmerdam regisseerde de clip.

Matthijs Rijsdijk – Roi Soleil

Matthijs Rijsdijk studeerde in 2019 af van de opleiding Muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Zijn eindexamen ‘Roi Soleil’ was het begin van wat hij na school verder zou ontwikkelen. 

Hij stond met zijn voorstelling Messe op het Amsterdam Fringe Festival en hij speelt mee met de theatervoorstelling Boys Won’t be Boys van Rikkert van Huisstede. 

 

Wil je Roi Soleil volgen? Klik dan hier.

Foto’s: Jip Warmerdam