Pride & Prejudice de Musical, het klassieke liefdesverhaal van Jane Austen is in januari 2024 voor het eerst te zien als musical, in een frisse bewerking met een all female cast! Bekend van de gelijknamige Universal Pictures-film en BBC-serie. Met in deze musical onder anderen Anouk Maas, Renée de Gruijl en Tessa Sunniva.

Pride & Prejudice

In Engeland leven aan het einde van de 18e eeuw de vijf Bennet zussen, die door hun moeder opgevoed worden met maar één doel: het vinden van de juiste man om hun toekomst veilig te stellen. Als de rijke vrijgezel Mr Bingley in hun omgeving komt te wonen, zijn de zussen in alle staten. Hij nodigt ze uit voor een bal, waar Elizabeth Bennet de zelfingenomen Mr Darcy ontmoet. Ze is van hem onder de indruk, maar bepaalt dan dat zij zélf over haar toekomst wil beslissen. In deze musicalversie geven de vijf actrices vorm aan de verschillende kanten van Elizabeth’s personage. De all female cast laat zien dat nu de vrouwen aan zet zijn!

In deze nieuwe musicalversie wordt het beroemde verhaal verteld vanuit het perspectief van de vrouwelijke personages, daarvoor wordt de voorstelling gespeeld door een all female cast. Tijdens de Nederlandse tournee van de voorstelling bestaat deze cast uit Anouk Maas (hoofdrollen in de musicals Disney’s Beauty & the Beast, The Sound of Music, Hair en Shrek, op tv te zien als presentatrice van Nickelodeon en actrice in GTST), Renée de Gruijl (finalist Op Zoek naar Maria, op tv te zien in SpangaS), Tessa Sunniva (finalist Op Zoek naar Maria, hoofdrollen in de musicals Anastasia, Disney’s The Little Mermaid en in Duitsland Disney’s Tarzan), Anouk Snel (Theater Terra, Amélie de Musical) en Suzanna Pleiter (100% COCO de Musical – Nominatie Musical Award 2022).

Pride & Prejudice wordt internationaal ontwikkeld en geproduceerd door Morssinkhof Terra Theaterproducties, in Nederland bekend van Amélie de Musical, Theater Terra en Brugklas de Musical. Script en liedteksten worden geschreven door Jeremy Baker, de muziek is van Fons Merkies en de regie van Wesley de Ridder. De muziek in de musical is frisse pop-musical-muziek en wordt live op het toneel gespeeld door een female multi-instrumentalist.

 Pride & Prejudice is als musical te zien in de Nederlandse theaters van oktober 2023 tot en met maart 2024. De Amerikaanse tournee start in 2025.