In november van dit jaar gaat ONE de Musical in premiere in Studio’s Aalsmeer (de voormalige Joop van den Ende studio’s). Het verhaal gaat over eeuwige liefde tussen de dochter van de koning en een arbeider in het oude Egypte. Het is een revolutionair entertainment project waarin miljoenen worden geïnvesteerd. Het volledige theater wordt voor ONE verbouwd en voorzien van onder meer de allernieuwste LED techniek en een immens decor. Het publiek bevindt zich straks middenin het verhaal en de actie. De cast bestaat naast zangers en zangeressen onder meer uit acrobaten en free runners. Zij vertonen naast, boven en voor het publiek de meest verbazingwekkende stunts. Om dit alles mogelijk te maken is voor de regie een beroep gedaan op Bart Doerfler uit Las Vegas. De gerenommeerde regisseur is van 29 maart tot en met 2 april in Nederland voor audities. Hij is dan ook beschikbaar voor interviews en eventuele reportages.

Bart Doefler

Het is een vakman in hart en nieren. Bart Doerfler heeft onmiskenbaar een grenzeloze passie voor live entertainment. Veelzijdigheid is daarbij het sleutelwoord. De afgelopen jaren werkte Doerfler als consultant, choreograaf en regisseur voor uiteenlopende producties. Hij verstaat de kunst om intieme en ingetogen momenten af te wisselen met groots en meeslepend spektakel. Een combinatie die uniek is en hem tot een veelgevraagde regisseur maakt in alle delen van de wereld.

In 2021 komt Doerfler voor een mega project naar Nederland. Hij is regisseur van ONE. Een nieuwe musicalsensatie die op 28 november in première gaat in Studio’s Aalsmeer (de voormalige Joop van den Ende studio’s). Het is een klus die hem op het lijf geschreven is. ONE is veel meer dan een musical. Het is een beleving die het publiek – aan de hand van een liefdesverhaal – onderdompelt in de wereld van het oude Egypte. Naast acteurs, free runners en acrobaten speelt techniek een belangrijke rol bij deze productie. Het volledige podium bestaat uit bewegende delen en is voorzien van LED schermen. Ook naast en boven het publiek worden beelden geprojecteerd. Dit betekent dat toeschouwers bijna letterlijk ‘vliegen’ van de ene naar de andere scene. Een revolutionaire setting die vereist dat het creatieve proces perfect verloopt en alle elementen goed op elkaar afgestemd zijn. Een uitdaging die Doerfler niet uit de weg gaat. Dat heeft hij overigens nooit gedaan. Zijn CV is meer dan indrukwekkend en staat vol met imposante titels.

Doerfler werkte tot voor kort als Creative Director voor Cartoon Network Live . Daarnaast opende hij onlangs ‘ The Wizarding World of Harry Potter’ in de Universal Studios in Hollywood en vervulde de rol van regisseur. Een droom die uitkwam. In 2018 was Doerfler choreograaf van ‘ Golden Night’s Cheerleaders’ in Las Vegas, in opdracht van NHL. Een mega project. Ook dichter in Europa maakte hij naam in de wereld van live entertainment. Doerfler creëerde voor Stage Entertainment de show Passion van Holiday on Ice. Een show die vervolgens de hele wereld over ging. Ook muzikale spektakels zijn hem niet vreemd. Hij bewees zijn kunde op dit gebied met ‘ Grease, the Arena Show’ in opdracht van het Belgische Music Hall. Een productie die lovende kritieken kreeg. De lijst met shows die de signatuur dragen van Doerfler, is eindeloos. Denk bijvoorbeeld ook aan ‘Country on the Rocks’ en ‘ Malibu Beach Party’ in het Hardrock Theme Park en ‘The Vamps Girlie Revue’ in Las Vegas. Zelfs in Japan bleef zijn talent niet onopgemerkt. Voor Universal Studios Japan maakte hij onder meer ‘Hello Kitty! Things I like’ en de ‘Happy Snow Party’ .

Doerfler werd inmiddels maar liefst acht keer met vak prijzen bekroond voor zijn werk. Toch komt zijn inspiratie vooral uit zijn passie voor entertainment en de reacties van het publiek. Vrijwel alle shows en producties waarbij hij betrokken was of is, groeiden uit tot grote successen. Doerfler combineert kennis van zijn metier met respect voor de artiesten en acteurs die zijn visie naar de bühne vertalen. Tijdens het creatieve proces enthousiasmeert hij voortdurend alle betrokkenen, coacht ze waar mogelijk en verstaat de kunst om helder en duidelijk te communiceren. Alles met alles enige en ultieme doel om de beste show aller tijden te maken. Elke voorstelling opnieuw. Met ONE de Musical in Studio’s Aalsmeer voegt hij nu een nieuw hoofdstuk toe aan zijn succesverhaal.

Meer informatie vind je hier