Vajèn van den Bosch, Milan van Waardenburg en Elindo Avastia maken de cast van de tweede editie van Musical Online compleet. Samen met Jeannine La Rose, Ad Knippels, Wieneke Kolpa-Remmers, Wout Verstappen en Janis van Dorsselaer geven ze vanuit hun eigen huis een musical concert dat online te bekijken is. Vanaf 1 januari is het concert vier dagen lang te zien.

“Vorige maand vond het allereerste Musical Online concert plaats en dat begon eigenlijk als een groot experiment”, vertelt initiatiefnemer Elindo Avastia. “Gelukkig reageerde het publiek meteen enthousiast. Een tweede editie kon daarom niet uitblijven. Deze editie worden er onder andere nummers gezongen uit de musical Dear Evan Hansen. Daarnaast wordt het virtuele podium dit keer ook beklommen door drie aanstormende musicaltalenten die verschillende zelfgekozen nummers gaan zingen.” 

Theaterliefhebbers kunnen zelf een bedrag doneren of een vast ticket van €3,50 kopen om toegang krijgen tot het online musicalconcert. Alle donaties gaan volledig naar de meewerkende artiesten. Het tweede Musical Online concert is vanaf 1 januari vier dagen lang te zien. Meer informatie is te vinden op www.musicalonline.eu

Dear Evan Hansen

Deze musical vertelt het verhaal van een jongeman met een sociale stoornis, die snakt naar het maken van vriendschap. Zelfs zo erg, dat hij een vriendschap faked met een overleden student om opgenomen te worden in zijn familie. Wanneer deze student zelfmoord pleegt, komt Evan Hansen terecht in het midden van een tragedie. In een misleidende poging om de familie van de overleden student te troosten, vertelt Evan hen dat hij een goede vriend was van hun zoon. Hij fabriceert een nep stroom van emails om deze vriendschap te bewijzen en publiceert ook een fake zelfmoordbriefje. Hij wordt onbedoeld het gezicht in een viral video boodschap, die gaat over eenzaamheid en vriendschap. Evan zakt dieper en dieper weg in zijn web van leugens. Zijn relatie met zijn eigen moeder komt onder druk te staan door de tijd en energie, die hij steekt in zijn “nieuwe familie”. Hij vindt daar ook het meisje van zijn dromen en het meest belangrijke, hij is niet langer onzichtbaar. Dan wordt Evan gedwongen een beslissing te nemen: geeft hij toe aan zijn eigen fantasie of trekt hij er de stekker uit met als gevolg dat hij alles zal verliezen?