Anouk Maas en Milan van Waardenburg hebben hun sporen verdiend in het theater en op tv. Ze bundelden hun krachten om een fijne, herkenbare voorstelling te maken over samen zijn en over scheiden, over verbondenheid en over verplichte afstand. Een theatraal concert met bekende musical – en popsongs, live begeleid op piano.

 

Anouk Maas

Anouk volgde de vooropleiding van de dansacademie (Tilburg), studeerde  af aan de Fontys Dansacademie afdeling Musicaltheater en kreeg lessen op Broadway Dance Centre (New York) en Arts Education school (Chiswick, UK). Anouk begon haar carrière als Annie in de gelijknamige musical. Na haar opleiding speelde Anouk veelal in Duitsland, o.a. in  de musical We Will  Rock You, Saturday Night Fever en Fame.

In 2006 keerde ze terug naar Nederland en was ze te zien in de musical Cats, Evita, Hairspray en als Liesl in The Sound of Music. Vervolgens was ze te zien in de rol van Anne Dindon in La Cage Aux Folles (2010), als Ellen  in Miss Saigon (2011) en als Fiona in Shrek de Musical (2012). In 2013 stond ze naast Jim Bakkum in de musical Flashdance als Alex om daarna  opnieuw te spelen in The Sound of Music, maar dan in de rol van Maria.

In 2015 en 2016 speelde ze Belle in Beauty & The Beast. In 2009 won  Anouk de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Aanstormend  Talent. In 2014 kreeg Anouk voor de rol van Alex in de musical Flashdance een nominatie voor een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste vrouwelijke hoofdrol in een grote productie. Tot mei 2017 tourde ze door Nederland met de musical HAIR. Anouk was van 2014 t/m 2017 één van de vaste presentatoren van Nickelodeon. Ze deed in 2014 mee aan Expeditie Robinson. Anouk was op  televisie verder te zien in onder andere Moeder, Ik wil bij de Revue en De Beste Zangers van Nederland (2015). Ze speelde ook rollen in films als Verliefd op Cuba, Onze Jongens, Rauwkots (nominatie voor beste actrice 48hour film) en De Ideale Man. Ze leent haar. stem regelmatig aan  tekenfilms voor onder andere Disney XD, Nickelodeon, AvroTros, en KRO-NCRV.

In 2018 en 2019 was ze dagelijks te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden als Zoe Xander.  Afgelopen seizoen tourde ze langs de theaters met Mijn Man Begrijpt Me Niet.

Milan van Waardenburg

Milan speelde de rol van Dmitri in Anastasiain Stuttgart om vervolgens de rol verder te zetten in het Circustheater in Scheveningen. Tijdens zijn studie was hij als solist te zien in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië. Ook stond hij in Een avond met Kurt Weill en vertolkte hij de rol van Roger in de rockmusical Rent in Antwerpen.

Milan studeerde Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hij kreeg daar zangles van o.a. Edward Hoepelman, Ingrid Zeegers en spellessen van o.a. Marc Krone en Brigitte Odett. Tijdens zijn  studie speelde hij in vele schoolproducties, waaronder Into the Woods en Company, waarin hij werd geregisseerd door respectievelijk Paul Eenens en Koen van Dijk. Daarnaast was hij tijdens zijn studie als solist te zien in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië. Ook stond hij in Een avond met Kurt Weill en vertolkte hij de rol van Roger in de rockmusical Rent in Antwerpen.

De productie Tanz der Vampire bracht Milan naar Duitsland, waar hij vanaf  april 2016 de rol van Herbert speelde. Hiermee tourde hij door Duitsland, via Berlijn, München en Stuttgart. De Europese première van de nieuwe versie van Der Glöckner von Notre Dame leidde Milan opnieuw door deze steden, deze keer als leutenant Frederic Charles. Ook was hij in Der Glöckner von Notredame regelmatig te zien als de titelrol (Quasimodo).

Lees ook:
Nordin de Moor in Charlie and the Chocolate Factory