Times have changed. Zo ook de podcast ‘Een-tweetje met Yves’. Die nemen we in deze periode op met social distance, wat betekent: via de telefoon. Juist deze tijd roept vragen op; hoe zorgen we dat ondernemen mogelijk blijft, we als bedrijf niet ten onder gaan, we creatieve oplossingen zoeken en we de moed erin houden? Mediaondernemer Yves Gijrath gaat op zoek naar het zakelijk vaccin en spreekt invloedrijke en inspirerende ondernemers over de impact van de coronacrisis op hun bedrijf en branche.

Luister de gehele podcast op yvesgijrath.nl en hier.

De 34ste gast in de podcastserie ‘Een-tweetje met Yves. Ondernemen in tijden van corona’ is Albert Verlinde. Mister Entertainment en algemeen directeur en producent van het grote musicalbedrijf Stage Entertainment. Hoe gaat het met de industrie in deze bijzondere tijd en hoe kijkt hij naar de politiek?

Albert begint goedgemutst aan de podcast, maar windt zich op als Yves begint over de laatste toespraak van Rutte, hij vindt dat het kabinet een oneerlijk verhaal vertelt over de theaters, ze suggereren eigenlijk een schijnopening. “Wij werden gefeliciteerd, oh jullie mogen weer open, Carré gaat weer open, ja voor 30 man, dat is niks, dat kan helemaal niet. En ik vind dat er dan net iets langer over nagedacht moet worden. Het is een sector, economisch praat je over 4 procent van het bruto nationaal product, er zijn tienduizenden mensen werkzaam, die allemaal afhankelijk zijn van die optredens, dan moet je gewoon heel eerlijk zeggen: heel die branche, al die mensen, 4 procent van de economie, ligt echt op z’n gat de komende maanden! Er kan niks”.

‘Dat is gewoon dom!’

Als Mister Entertainment heeft Albert uiteraard een duidelijk mening over René Froger die riep dat hij het hardst getroffen is en Linda de Mol die op Instagram klaagt dat ze niet op vakantie kan: “Het is gewoon dom. Punt. Als je je niet realiseert dat je met al je luxe of met je voorspoed of met je tegenslag niets anders bent dan al die andere mensen, dat je vaak nog een enorm pre hebt, omdat je over iets meer reserves beschikt, ja, dan is het gewoon dom, dan moet je je mond houden”.

Tijdens de podcast steekt Albert zijn mening ook niet onder stoelen of banken over de minister van onderwijs, cultuur en wetenschap, Ingrid van Engelshoven en vertelt hij onder andere hoe hij Stage Entertainment zo goed mogelijk door deze crisis probeert te leiden.

Lees ook:
Show registratie 7 online bij Stage Memories, Robert Long de musical