Op 21 oktober 2021 was het precies twintig jaar geleden dat Aida zijn Europese première beleefde. Reden voor Bastiaan Ragas en Antje Monteiro om de cast van toen te benaderen voor een concert. De bedoeling was één concert, maar die was zo snel uitverkocht dat al snel ook de matinee in de verkoop ging.

 

De popmusical, met muziek van Elton John, werd meteen de meest succesvolle musical die er in jaren was geweest. Met muziek van Elton John, een script van Tim Rice en de vertaling van Martine Bijl (musical award winnaar) werd Aida meteen dé meest succesvolle musical van de afgelopen 20 jaar. Met als bekroning de ANWB Kampioen-publieksprijs voor beste musical 2002. De voorstelling speelde van 21 oktober 2001 tot en met 3 augustus 2003. De musical trok maar liefst meer dan 1,2 miljoen bezoekers en won drie musical awards.

 

Aida gaat over een liefde die ras, cultuur en religie overstijgt. Een verhaal dat helaas nog steeds actueel is, want ook nu nog worden volkeren onderdrukt vanwege huidskleur of religie. Aida heeft zowel bij de acteurs als het publiek diepe sporen achtergelaten en dat was te merken. Bij de eerste noten steeg er al een oorverdovend applaus uit de zaal en dat enthousiasme bleef tot de allerlaatste noot. De cast genoot er volop van de energie, liefde, hunkering en verbinding die vanuit de zaal maar ook op het podium voelbaar was.

Genieten en ontroeren, dat is wat theater met een mens zou moeten doen. Dat deed en doet Aida nog steeds. 21 oktober 2021 was een groot geschenk voor cast en publiek. Het is te hopen dat er een producent opstaat die Aida weer op de planken gaat brengen, zodat heel veel mensen van dit prachtige verhaal en de mooie muziek kunnen gaan genieten.

Cast:

Carolina Dijkhuizen, Bastiaan Ragas, René van Kooten, Antje Monteiro, Marleen van der Loo, Thalita Angwarmasse, Kok-Hwa Lie, Peggy Sandaal, Laurie Reijs, Marlon Henry, Linda Hibma, Ben Cramer, Maja Egter van Wissekerke, Bobby June, Eleanor Lejarde, Robin van den Akker, Hannah van Meurs, Jeroen Luiten, Ivo Chundro, Monira McIntosh, Rogier Komproe, Joris de Beul en studenten van NME

 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden