Maandag 5 maart: in het Beatrix theater in Utrecht vindt de 1e editie plaats van A Night Between the Stars. Een evenement georganiseerd door het AD met als presentator Frits Sissing, die nog liet weten dat hij een grote musicalliefhebber is.

Zeven musicalsterren vertellen wat een (musical)award voor hen betekent, of je hem krijgt, of niet. Bovendien krijgen ze op deze avond de kans een lied te zingen dat ze altijd al hadden willen zingen, of wat ze op de een of andere manier na aan het hart ligt. Renée van Wegberg opent de avond met een lied uit de musical over het leven van Liesbeth List. Hierna volgen Rene van Kooten, Tony Neef, Stanley Burleson, Vajèn van den Bosch, Tommie Christiaan en Lone van Roosendaal. Ze hebben allemaal leuke anekdotes over het leven in de kleedkamer (Tony en Stanley) of over het niet gebeld worden voor een rol in Mamma Mia (Rene en Lone). Het publiek was tijdens de eerste akte een beetje timide maar dat veranderde snel toen Tony Neef een aantal liedjes zong uit de Andre Hazes musical Hij gelooft in mij. Er werd naar hartelust meegezongen en geklapt.

A night between the stars Wilma van der Werf 19Tijdens de pauze van A Night Between the Stars kon het publiek vragen indienen, die door de sterren beantwoord werden. Dit leverde de nodige hilariteit op toen Vajèn een vraag kreeg over haar leeftijd en de ‘oudere man’ waarmee ze op het podium staat in On Your Feet. Het was een leuke, afwisselende avond met een keur van liedjes uit o.a. The little Mermaid via Bridges of Madison County (in reprise in het De la Mar Theater in juni/juli a.s.) naar Bring Him Home, prachtig in het Nederlands gezongen (Breng Hem Thuis) door Lone. Dit alles ondersteund door een uitstekende band. Musical liefhebbers hebben hun hart kunnen ophalen!

A night between the stars Wilma van der Werf 29

Tot slot kon iedereen in de foyer op de foto met de sterren en daar werd gretig gebruik van gemaakt, gezien de lange rijen!!

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Wilma van der Werf