De hit musical Mamma Mia maakt zich op voor een knallend uiteinde van wat men wel mag zien als een mega succesvol musicaljaar voor De Graaf en Cornelissen. Waar Les Miserables zich opmaakt voor het einde aan hun successerie (derniere op 7 januari), voegt Mamma Mia de ene na de andere extra voorstelling toe aan de toch al behoorlijk volle speellijst.

Voor de feestdagen strijkt de enthousiaste cast neer in Rotterdam, in het Nieuwe Luxortheater. Wie gezelligheid, romantiek én aanstekelijke muziek van ABBA wil mixen tijdens de feestdagen doet er goed aan zich een ticket te veroorloven. Of als kerstcadeau onder de boom, nóg leuker en feestelijker. Om te geven maar uiteraard ook om te krijgen.

En op verschillende data in december en januari krijgt men er nog een extra cadeau bij: René van Kooten zal dan, samen met een pianist na de voorstelling een intiem optreden verzorgen in Café Dox. Hij zal liedjes ten gehore brengen die hij zelf fijn vindt om te zingen. In Café DeLaMar hebben we hier al eens getuige van mogen zijn (wij hebben hier uitgebreid verslag van gedaan) en kunnen deze toegift absoluut aanraden! Regelmatig zal er nog een cast lid aansluiten. Maar diezelfde René van Kooten, die Sam speelt in de voorstelling, zal vanaf eind december gemiddeld één keer per week vervangen worden door Stefan de Kogel. ‘Extra voorstellingen vragen om uitbreiding van cast’, aldus de producent.Stefan is geen vreemd gezicht bij DGC, we zagen hem al eerder in o.a. De Jantjes, Het meisje met het rode haar en Heerlijk Duurt Het Langst.

Naast nieuwkomer Stefan zien we nog steeds de sterrencast van het eerste uur met Brigitte Heitzer als ontwapenende Donna, Carolina Dijkhuizen als de eigenzinnige Tanja en Wieneke Remmers als de komische Rosie. Dit power trio wordt normaal gesproken bijgestaan door Dennis Willekens en Barry Beijer, ook niet de minste namen. Tijdens deze Rotterdamse première werd overigens de rol van Harry (doorgaans gespeeld door Dennis) ingevuld door Sander van Voorst tot Voorst. Het hoofdkoppel Sky en Sophie wordt nog altijd vormgegeven door het jonge talent van Samir Hassan en Soraya Gerrits.

Maar het echte vuurwerk wordt aangestoken door het enthousiasme van het ensemble. Een bom aan energie ontploft regelmatig op het toneel afgewisseld met daarnaast ook sprankelende choreografie van Chiara Re. De ‘foute’ meezing mega mix als toegift maakt het partygevoel helemaal af, daar kan geen NYE-feest tegen op. Voor het publiek een waar feestje of het nu voor sfeervolle kerstdagen is of als oudejaars uitsmijter, deze voorstelling voegt altijd. Dus reserveer snel je plaatsen via www.degraafencornelissen.nl Men speelt tot 7 januari in Rotterdam om daarna door te reizen naar Terneuzen.

Verslag: Mariska Steenbergen
Foto’s: Sanne Bitter

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]