Op 15 december presenteert Stichting Spelbrekers het evenement Broadway goes funk. Een avond vol met je favoriete musical klassiekers in een funky jasje. Tijdens dit evenement krijg je de kans om luidkeels mee te zingen en te dansen op funk-vertolkingen van onder andere Hamilton, Wicked, Rent en Chicago.

Stichting Spelbrekers is een productiehuis dat is opgericht in 2024 en de tradities van de musicalmarkt wil breken. Naast het schrijven van originele voorstellingen en het produceren van bestaande musicals, organiseert Spelbrekers ook evenementen die de theaterervaring verbreden. In de Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk zijn ‘theaterkid events’, zoals Broadway Rave, Overtures, Showtunes Sing Along Piano Bar en Musicalcon, al goed gevestigde concepten. In Nederland zijn er echter nog maar weinig van dit soort evenementen. Spelbrekers wil hier verandering in brengen.

“Na het zien van de ‘Defying Gravity’-cover van funkband Third Reprise zijn wij tot de conclusie gekomen dat een avondvullend concert met verfunkte musicalliedjes een uitstekend idee zou zijn. Wij zijn direct op zoek gegaan naar een band en een geschikte locatie en zo hebben wij ons eerste echte Theaterkid-event kunnen realiseren,” aldus Lars van der Meer, voorzitter van Spelbrekers.

De band Freek Funk zal het publiek meeslepen op de beats van Broadway. Deze band is gestart door (oud-)studenten van het Utrechts Conservatorium.
 Met een mix van soul, funk en disco brengt deze energieke band een onvergetelijke danservaring naar elk evenement. Laat je meeslepen door hun funky ritmes, krachtige zang en levendige blazersarrangementen. Freek Funk staat garant voor een avond vol dansplezier en onvergetelijke herinneringen.

Wij nodigen iedereen uit om op 15 december naar EKKO in Utrecht te komen en te genieten van een muzikale avond zoals u die nog nooit heeft meegemaakt. Voor het eerst in Nederland presenteren wij een unieke fusie van Broadway-klassiekers en funk. Of u nu een doorgewinterde musicalfan bent, een nieuwsgierige funk-liefhebber, of simpelweg houdt van live muziek; deze avond is voor u!