Onder het genot van een Frans ontbijt kregen wij een voorproefje van Eiffel de musical. Producent Fons van Rongen en scriptschrijver Max Roijé vertelden over het ontstaan van de musical en we kregen drie nummers te horen.

 

Anderhalf jaar geleden had Fons van Rongen een idee om een voorstelling over de Eiffeltoren te maken. Eiffel wordt een voorstelling van een historisch monument met een persoonlijk verhaal. Eind 19e eeuw werd er een toren gebouwd van staal als technisch vernuft om te laten zien wat de mens kon maken. Nu worden er per dag tussen de 5 en 10 mensen ten huwelijk gevraagd op de Eiffeltoren. Terwijl het neergezet was voor de techniek en niet voor de romantiek. De familie Eiffel had als grote droom om iets te maken om gezien te worden door de wereld. De voorstelling gaat over de bouw van de toren maar ook over de familie en ambitie. Over iets maken dat nog nooit gemaakt is. Goedemorgen Theaterproducties wil ook iets maken dat nog nooit gemaakt is.

‘Eiffel de Musical’

Als dochter van de bekende ontwerper Gustave Eiffel ziet Claire de droom van haar vader vorm krijgen in Parijs. Na het onzichtbare geraamte van het Vrijheidsbeeld te hebben gebouwd wil Gustave iets maken waardoor de wereld hem zal zien. Met zijn blik op de top gericht lijkt Gustave blind te zijn voor de offers die Claire hiervoor brengt. Zij is bang dat ze na de dood van haar moeder ook haar vader verliest, nu die zich in zijn werk begraaft. Als ook haar verloofde Adolphe haar voor de onmogelijke keuze stelt is de vraag hoeveel de mens kan buigen voor zij breekt. Ondertussen richten angstige en verwonderde Parijzenaars hun ogen op de Wereldtentoonstelling van 1889 waarvoor aan de oevers van de Seine het technisch wonder van 300 meter staal verrijst. Dat de stad en later de wereld deze toren hebben omarmd kan alleen maar komen door de liefde; de onuitgesproken liefde van een man, gegoten in staal.

De musical Eiffel vertelt het verhaal van een vader en dochter die elkaar verliezen in het bouwen aan de toekomst.

Cast

Ad Knippels
Soraya Gerrits
Dennis Willekens
Valerie Curlingford
Ruben van Keer
Roman Brasser
Olaf Schot
Bart Winsingh
Maaike Franken
Josephine van Waesberghe

Creatives

Fons van Rongen – Producent/regie
Helmer Kant – Muziek
Max Roijé – Script en liedteksten
Peter Favier – Arrangementen
Dinne van Rongen – Choreografie/staging
Eric van der Palen – Decorontwerp
Sanne Oostervink – Kostuums
Wannes van der Veer – Lichtontwerp

Kijk voor meer informatie op : https://www.eiffeldemusical.nl