Als je de zaal van het Beatrixtheater binnenloopt, valt het decor meteen op. Het is grootschalig en spectaculair. Het decor neemt een aanzienlijk deel van het podium in beslag en is erg indrukwekkend in omvang. Dit past goed bij de grandeur van de Moulin Rouge nachtclub. Met het decor wordt gelijk de toon gezet voor de musical.

 

De musical is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2001, geregisseerd door Baz Luhrmann. De film was een succesvolle hommage aan de belle epoque in Parijs en de Moulin Rouge-nachtclub. De musical volgt grotendeels hetzelfde verhaal als de film. Het gaat over de grote liefde tussen Christian (Martijn Noort), een jonge dichter, en Satine (Keoma Aidhen), de ster van de Moulin Rouge. Hun liefde wordt bedreigd door de afgunst en jaloezie van anderen.

De musical heeft prachtige, grootse decors en kostuums die de sfeer van de Parijse belle époque goed weten op te roepen. Ook het orkest en de strakke dans zijn fantastisch. De musical maakt gebruik van populaire popnummers uit de film, zoals “Come What May” en “Lady Marmalade”. Deze nummers zorgen voor herkenbare en meeslepende muzikale momenten.

Verhaal Moulin Rouge

Christian, een romantische jonge dichter, reist naar Parijs in 1899 om zijn carrière als schrijver te lanceren. Hij wordt verliefd op Satine, de ster en courtisane van de Moulin Rouge nachtclub. Zij is echter ook het object van begeerte van de rijke hertog van Monroth (Nino Ruiter), die de Moulin Rouge wil kopen. Ondanks de gevaren proberen Christian en Satine hun verboden liefde geheim te houden. Satine wordt gedwongen te kiezen tussen de liefde of het financiële gewin voor de Moulin Rouge. De musical laat de turbulente romance tussen Christian en Satine zien, te midden van de glitter en glamour van de Parijse belle époque. Hun liefde wordt bedreigd door intrige, jaloezie en de grenzen van sociale klassen in die tijd.

Het verhaal is een mix van romantiek, drama en spectaculaire musicalnummers, gebaseerd op bekende popsongs. De musical volgt de originele film op de voet, maar met een Nederlandstalige bewerking. De meeste nummers zijn Engelstalig, maar een aantal nummers hebben een Nederlands tintje.

Cast

Martijn Noort heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend in het buitenland en nu mag Nederland eindelijk met hem kennismaken. Martijn is een fantastische, ontwapende Christian en beschikt over een prachtige stem en zet de romantische rol mooi neer. Zijn stem kleurt mooi samen met die van Keoma en zij hebben samen een mooie chemie. Keoma haar opkomst was indrukwekkend en dat zette zich voort in de rest van de voorstelling. De innerlijke strijd die Satine voert, speelt ze mooi en ze straalt als een mooie diamant.

Carlo Boszhard speelt de flamboyante eigenaar en impresario van de Moulin Rouge nachtclub. Zidler is een cruciale figuur in het verhaal, die de intriges en relaties binnen het cabaret in gang zet. Carlo’s vocale vaardigheden en podiumpresence pasten goed bij de extravagante, charismatische persoonlijkheid van Zidler.

Het postuur van Nino Ruiter geeft zijn rol extra kracht en hij speelt uitstekend een zelfingenomen en arrogante hertog die gewend is om zijn zin te krijgen en dat zo nodig afdwingt. Gaandeweg de voorstelling krijg je steeds meer een hekel aan hem en dat komt door het fantastische spel van Nino. Ook zijn stem ligt lekker in het gehoor.

Decor

Het decor van de Nederlandse musical Moulin Rouge is een belangrijk onderdeel van de productie en draagt aanzienlijk bij aan de sfeer en beleving. Het decor is zeer gedetailleerd en authentiek vormgegeven. Het toont typische Parijse architectuur uit de belle époque periode, zoals gevelstijlen, ramen en balkonnetjes. Het decor loopt rondom het podium, waardoor de toeschouwers volledig ondergedompeld worden in de Parijse sfeer. Op de achtergrond worden projecties gebruikt om extra diepte en sfeer toe te voegen, zoals de skyline van Parijs of filmische beelden. De kleuren in het decor, zoals rood, goud en roze, verwijzen naar de extravagantie en sensualiteit van de Moulin Rouge.

De combinatie van de grootse, gedetailleerde aankleding en de geprojecteerde elementen zorgt voor een bijzonder theaterbeleving voor het publiek.

Het tragische liefdesverhaal tussen de armoedige kunstenaar Christian en de courtisane Satine is erg emotioneel en aangrijpend. Het doet denken aan klassieke romantische verhalen. De cast beschikt over uitmuntende acteerprestaties en vocale kwaliteiten om dit verhaal en de muziek tot leven te brengen.

Al met al biedt de musical Moulin Rouge een betoverende, energieke en romantische belevenis op het podium, die leidt tot een avond vol entertainment en emotie.

Visuele praal, krachtige muziek, een passievol verhaal en een fantastische cast maken Moulin Rouge tot een musical die echt als een parel beschouwd kan worden binnen het genre. Het biedt een betoverende, onvergetelijke theaterbeleving. Kortom, de Nederlandse Moulin Rouge musical weet de visuele praal en romantiek van de originele film op overtuigende wijze op het podium te brengen.

Kijk voor meer informatie hier 

Verslag en foto’s: Peggy de Haan
Video: Rob de Haan

 

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]