Op de eerste repetitiedag van de musical Jesus Christ Superstar hebben producenten Albert Verlinde, Jaco Kaasschieter en Matthijs Bongertman bekendgemaakt dat er inmiddels al meer dan 50.000 tickets verkocht zijn. Daarmee is deze productie, met Jeangu Macrooy als Jesus in de hoofdrol, nu al een succes te noemen.

‘We zijn heel blij dat de kaartverkoop zo ontzettend goed gaat,’ laat Albert Verlinde weten. ‘De première vindt plaats op 21 januari 2024. Het is ongelooflijk dat, zes weken voor die datum, er al zoveel interesse is. Vandaag is de eerste repetitiedag en van wat ik gehoord heb wordt het veelbelovend. Regisseur Ivo van Hove is een ware meester als je ziet hoe hij het beste uit de cast haalt. Of ze nu in het ensemble staan of een hoofdrol vertolken. Als producent is het een waar genoegen om hen allen aan het werk te zien. Ze gaan voor elkaar door het vuur.’ 

Sterrencast
De musical Jesus Christ Superstar heeft een sterrencast. Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod), Paul de Leeuw (alternate King Herod) en Magtel de Laat (Mary Magdalene) spelen de hoofdrollen.

Het Verhaal
Jesus Christ Superstar vertelt, vanuit Judas, het verhaal van Jezus in de laatste week van zijn leven. De rockopera beschrijft hoe Judas afstand neemt van Jezus, die in Judas’ ogen de aandacht te veel op zijn persoon laat vestigen en te weinig op de goede daden die hij doet; Judas meent dat de aanvankelijk nobele beweging rond Jezus gestopt moet worden voordat zij uit de hand loopt. Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang voor het afnemen van hun gezag als steeds meer volk Jezus volgt en hem aanspoort hun land te bevrijden van de Romeinse overheersing. Deze houding van het volk beangstigt ook Jezus, die weet welk lot hem te wachten staat. Uiteindelijk vinden de hogepriesters en Judas elkaar en wordt Jezus verraden, waarna Judas uit wroeging zelfmoord pleegt.

Na de musical Grease wordt dit de tweede iconische musical die Albert Verlinde in samenwerking met Matthijs Bongertman en Jaco Kaasschieter naar het theater brengt. Uniek aan Jesus Christ Superstar is dat er op het toneel stoelen komen te staan van waaruit het publiek de voorstelling van heel dichtbij kan bekijken.

Jesus Christ Superstar gaat op 21 januari 2024 in première in DeLaMar Amsterdam en is daarna slechts zeven maanden te zien in 23 theaters.

Meer informatie: https://superstarmusical.nl