De muziektheatervoorstelling “Zusjelief”, over de kracht van het loslaten, van BO!NK Theater geeft op 12, 18, 19 en 20 mei in ZIMIHC Theater Zuilen te Utrecht een podium aan de ziekte leukemie. De voorstelling is geïnspireerd op het boek ‘De tweede dochter’ van Jodie Picoult, waarvan ook de filmbewerking ‘My Sister’s Keeper’ op is gebaseerd. Van ieder verkocht “Zusjelief”-kaartje doneert BO!NK Theater een deel aan Stichting Leukemie.nl

 “Zusjelief”

Emma is niet ziek, dat zou zomaar zo kunnen zijn. Als ze dertien jaar is, heeft ze ontelbaar veel operaties, transfusies en injecties ondergaan om haar oudere zus Kristel als donor voor haar te helpen om tegen leukemie te vechten. Nu Emma ouder begint te worden, kan ze niet stoppen te denken over hoe haar leven als een normale tiener zou zijn. Ze neemt de moeilijke beslissing om haar ouders aan te klagen en wil om medische redenen ontvoogd worden. De cast bestaat uit acht leden die vanuit ieders perspectief het verhaal vertellen van “Zusjelief”.

Stichting Leukemie

BO!NK Theater steunt de strijd tegen leukemie door Stichting Leukemie bij “Zusjelief” te betrekken. Het doel van de stichting is het steunen van onderzoek naar leukemie en aanverwante vormen van beenmerg- en bloedziekten bij patiënten van alle leeftijden. Het onderzoek kan betrekking hebben op het vinden van nieuwe behandelmethodes, maar ook op het zoeken naar de oorzaken van leukemie. Een doel waar BO!NK Theater met haar voorstelling 100% achterstaat! Daarom wordt per verkocht kaartje van “Zusjelief” een donatie gedaan aan Stichting Leukemie.

Kracht van loslaten

Op 12, 18, 19 en 20 mei staat ZIMIHC Theater Zuilen in het teken van de kracht van het loslaten, waarvoor nu online kaarten te reserveren zijn via www.boinktheater.nl/zusjelief. De voorstelling “Zusjelief” gaat niet enkel over een kind dat dood gaat, maar ook over een kind dat blijft leven. Over een hele familie die lijdt aan de gevolgen van leukemie, aan het gebrek van aandacht. Over het doorzetten van plannen die zorgen voor pijnlijke momenten. En over het loslaten van toekomstdromen en verlangens.

Zevental producties

BO!NK Theater, thuishaven Utrecht, geeft op geheel eigen wijze een podium aan het onderwerp leukemie. De stichting heeft al een zevental producties op haar naam. Iedere productie kenmerkt zich door het verhaal te vertellen vanuit families. Waar BO!NK Theater zich door onderscheidt zijn een zwaar verhaal licht te maken, stukken die zelfgeschreven en gecomponeerd zijn en maatschappelijke thema’s bespreekbaar maken.