Je hebt zomervakantie en je houdt van musicals of musicaltheater. Wat kun je dan in de zomer? Dan kun je naar het MusicalCamp.

Op MusicalCamp kun je een week jezelf verder ontwikkelen binnen de drie disciplines van musical: spel, dans en zang. Dat wordt gedaan onder leiding van docenten die hun sporen verdiend hebben en docenten die gestudeerd hebben op het conservatorium of een andere hoge opleiding. Bij binnenkomst valt het meteen op dat de deelnemers heel erg ontspannen rondlopen en dat de sfeer er goed in zit. Dat is ook een van de speerpunten van Marc Ramaekers die de medewerking heeft gekregen van onder andere Marcel Visser, Lisse Knaapen, Pia Douwes, Marjolein Teepen en Alberto ter Doest, om een paar namen te noemen. Zij gaven les  tijdens een van de weken van het MusicalCamp dat in het Brabantse Hapert plaats vond.

Niet iedereen die deelneemt wil later in een musical schitteren. De gezelligheid is al een reden. Er zijn veel vriendschappen ontstaan op MusicalCamp wat al meteen ook een reden is om terug te komen. Als ik aan tafel zit met de leiding worden de namen van de gasten meteen nog even doorgenomen omdat men iedereen wil leren kennen. Deze groep is pas een dag op kamp en de bedoeling is dat iedereen het prima naar zijn of haar zin heeft; vertelt Ramaekers. Dat al deze mensen heel graag volgend jaar weer terug willen komen. Tussendoor organiseert Ramaekers ook activiteiten waarmee hij de band met de deelnemers versterkt. Daarnaast is hij constant bezig de kwaliteit te verbeteren. Niet in het minst door steeds weer nieuwe zaken te brengen.

Tijdens MusicalCamp wordt er hard gerepeteerd en zijn veel deelnemers ook bezig om buiten de lessen zelf aan de prestaties te schaven. Daardoor klinkt er regelmatig weer mooi liedje over het grote grasveld waar een aantal tenten staan waar een aantal gasten in slapen.

Aan alles is gedacht om ook te ontspannen. Zo wordt er een maal per week in een subtropisch zwembad gezwommen en zijn er ook klein opblaasbare zwembaden op het terrein om even lekker af te koelen. Iets dat Marc Ramaekers ook ervaart als hij tijdens ons gesprek spontaan door deelnemers in het zwembad wordt gegooid. Heerlijk als de temperatuur maar liefst 30 graden is.

Zo is er natuurlijk MusicalCamp maar ook een DancebootCamp, een Vocal Masterclass en een MuziektheaterCamp waarbij aan een enkele discipline nog geconcentreerder gewerkt kan worden. Volgend jaar zal er ook een Toneel masterclass zijn zodat ook aan die individuele discipline gewerkt kan worden.

Wat opvalt tijdens de les met o.a. Marjolein Teepen dat ze de tijd neemt om zo veel mogelijk kennis over te brengen en samen ervaringen te delen. Elke deelnemer geniet van het feit dat ze weer wat geleerd hebben na een les met Marjolein maar ook de andere docenten die dat duidelijk met heel veel plezier doen.

Wil jij ook mee naar MusicalCamp of een van de andere kampen? Kijk dan op www.musicalcamp.nl