Hoewel de meeste mensen pas sinds kort in de zomerse sfeer terecht komen, zijn de spelers van de Stichting Turf al sinds afgelopen winter iedere woensdagavond de zomer aan het vieren. Dan repeteren zij namelijk voor de voorstelling ‘Midzomerdagdroom’. Deze enthousiaste amateur theatergroep uit de gemeente Zuidplas in Zuid-Holland speelt een vrolijke eigentijdse bewerking van de klassieker ‘A Midsummer Night’s Dream’ van William Shakespeare. Deze romantische komedie verscheen in 1600 en is bijna het enige stuk dat Shakespeare niet baseerde op een ouder toneelstuk of verhaal.

Oorspronkelijk beschrijft het stuk de avonturen van vier jonge geliefden en een groep amateuracteurs in een bos dat verlicht is door de maan en dat bewoond wordt door feeën.

De door artistiek leider Esther Erdtsieck-Blaaser voor de stichting Turf bewerkte versie speelt zich af op Ibiza en gaat over het ontvluchten van de werkelijkheid: door op vakantie te gaan, door je anders voor te doen dan je bent, door je te verliezen in je dromen.

Er is een bruiloft aanstaande van één van de grote clubeigenaren. Jonge feestgangers worden verliefd op de ‘verkeerde’ en een mysterieuze liefdescocktail raakt in verkeerde handen. Ondertussen zoeken toeristen naar rust en bezinning en lopen er mysterieuze types rond die zeggen van Es Vedra te komen: het heilige eiland tegenover Ibiza.

Stichting Turf

De Stichting Turf brengt diverse theaterproducties op de planken, haar spelers komen uit de gemeente Zuidplas en daarbuiten. De stichting is gestart in 2009 en speelt met Midzomerdagdroom haar achtste productie. Uitgangspunt is dat iedereen mee mag doen, er wordt niet geauditeerd. Theaterplezier voor zowel de spelers als het publiek staan centraal. De voorstellingen zijn daarmee inmiddels een begrip in de gemeente Zuidplas en daar buiten.

Midzomerdagdroom is een vrolijk blijspel, vol bekende zomerhits en is dé manier om het zomerseizoen te starten.

De voorstellingen zijn op 8, 9 en 10 juni in theater Swanla Zevenhuizen en de kaartverkoop gaat via de website van theaterswanla.nl