Wat hebben een middelbare school, een kostuumatelier, de uitvinding van de walkman en de drooglegging met elkaar te maken? Helemaal niks, zou je zeggen. Niets is minder waar! De tweedejaars van de Frank Sanders Akademie speelden een eigen bewerking van Shakespeare’s ‘As You Like It’. Twee verhalen waarin de liefde centraal stond.

De klas had twee musical/muziektheater versies gemaakt. Voor de pauze speelde het verhaal zich af in een naaiatelier in de jaren 20 van de vorige eeuw. Liefdesrelaties speelden een grote rol in het verhaal. Het decor was helemaal in de jaren 20 stijl inclusief twee oude naaimachines. De kostuums zagen er verzorgd uit en de muziek was lekker jazzy. Bekende musicalnummers waren voorzien van nieuwe teksten. Ook de dansen waren uit die tijd.

 Zoals het u lijkt 4  Zoals het u lijkt 33  Zoals het u lijkt 34

Cast: Ashanti Lavooij, Charlotte Ha, Rosalie van der Wolf, Ilja de Boer, Anne Ruitenberg, Jarno Korf, Jaimy Boetekees en Wouter Smeulders

Na de pauze zagen we een groep pubers die op hun vrije zaterdag naar school moesten komen voor straf. Allemaal verschillende mensen die niets met elkaar gemeen hebben en ook totaal niet in elkaar geïnteresseerd zijn. Gaandeweg het verhaal krijgen ze echter steeds meer respect en liefde voor elkaar. Het decor bestond uit een paar schooltafels en heel veel boeken. De muziek was modern, evenals de kostuums en de dans.

 Zoals het u lijkt 55  Zoals het u lijkt 62  Zoals het u lijkt 73

Cast: Caitlin Hullegien, Marie-Annet Kuipers, Rafaël Ravenswaaij, Isa Gommers, Sarah Mok en Willianne Liemborg.

Met deze gevarieerde voorstelling lieten de tweedejaars zien dat ze veel talent hebben en als groep elkaars talenten nog meer versterken.

Regie: Bas Groenenberg
Keyboard: Hilmar Leujes
Saxofoon: Randy Klouwer

Voor de fotoreportage klikt u hier.