De ticketverkoop van de spektakel-musical 40-45 loopt al vanaf de start bijzonder goed en terecht. Deze musical is van zeer hoog niveau en helaas ook nog steeds actueel, ondanks dat het verhaal zich in de jaren 40-45 van de vorige eeuw afspeelt. Sinds de wereldpremière blijft de vraag naar tickets aanhouden en de musical is dan ook al meerdere keren verlengd. Vanaf 2019 maakt James Cooke (Louis Segers) zijn opwachting in deze prestigieuze productie en vanmiddag was zijn première. James Cooke zal de rol delen met Jonas van Geel.

James Cooke

James Cooke is in Nederland misschien niet zo bekend,maar in Vlaanderen is hij bekend van televisie en theaterproducent. In 2006 studeerde hij af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in Dramatische Kunsten. Hij maakte zijn theaterdebuut in de musical Daens, waarna andere musicals volgden, zoals Domino, Geronimo Stilton, Dans Der Vampieren, Alice in Wonderland en Kiss me, Kate. In de spektakel musical 14-18 gaf acteur Bert Verbeke de fakkel door aan James voor een van de hoofdrollen, Albert.

Het is leuk om het verschil in spelen te zien tussen Jonas en James. Jonas is wat feller terwijl James de rol menselijker en emotioneler neerzet met een ruw randje. Beiden beschikken over een mooie stem. James speelt de rol met wat meer humor. De chemie tussen Jelle en Jonas was erg goed. Vanaf het begin geloofde je dat ze broers zijn, maar Jelle en James doen daar zeker niet onder. Jelle en James zijn misschien nog wel feller naar elkaar toe.

De vorige keer zagen wij Peter van de Velde spelen. Vandaag mocht Lucas van den Eynde de rol van vader Emile Segers neerzetten. Ook hier was Lucas wat menselijker en tijdens de scene in de bar improviseerde hij er lekker op los wat voor veel gelach zorgde. Peter van de Velde daarentegen is wat harder in zijn rol. Maja van Honsté speelde de vriendin van Staf en Liesbeth Roose was de vriendin van Louis. Beide dames speelden super en beschikken over een mooie stem.

Verhaal

40-45 speelt zich af in Antwerpen, vlak na de eerste wereldoorlog. Staf en Louis Segers worden met een jaar verschil geboren. Ze groeien op in een warm nest. De broers zijn hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken… Tot het onvermijdelijke gebeurt: de Tweede Wereldoorlog breekt uit en dat laat sporen na in iedere huiskamer, in elk gezin. Ook in het gezin van Staf en Louis…

Grensverleggend op alle vlakken

Jonas Van Geel en Jelle Cleymans speelden het grootste deel van de voorstellingen de twee broers. Voor de andere rollen heeft Studio 100 telkens 2 acteurs gecast die samen in een vaste bezetting zullen spelen. Zo is er een blauwe en groene cast. Op de site van 40-45 kun je precies zien welke cast er speelt. Maar niet alleen door de dubbele cast is deze productie grensverleggend: ook het technisch concept, inclusief rijdende tribunes, dat voor deze voorstelling werd bedacht is een absolute wereldprimeur. Speciaal voor 40-45 bouwde Studio 100 in Puurs een Pop-Up Theater om deze gigantische productie te kunnen huisvesten.

We hebben het in ons première verslag ook al gezegd, 40-45 is zo veel meer dan een musical. Het is een beleving, een boodschap, een verhaal van zoveel mensen, een bijzondere theaterervaring zoals alleen Studio 100 ze kan neerzetten.

Kijk voor meer informatie op https://40-45.live

Lees hier ons première verslag

Voor de fotoreportage klikt u hier.