Tijdens het weekend ‘Zeeland in DeLaMar’ van 2 t/m 4 februari brengt het DeLaMar theater drie Zeeuwse parels naar Amsterdam. Met onder andere bekende actrices uit de musical wereld zoals Maike Boerdam.

Zeeuwse Vrouwen 2 met Maike Boerdam, Gonny Gaakeer en Julia van de Graaff: Drie actrices met Zeeuwse roots duiken in deze muziektheatervoorstelling in de geschiedenis en leefwereld van hun grootmoeders en schetsen een beeld van een snel veranderende samenleving. Zij vertellen verhalen van Zeeuwse vrouwen, opgegroeid in gezinnen van arbeiders en middenstanders. Vrouwen bij wie het leven zijn sporen heeft achtergelaten. Ze zijn er getekend, sterk en strijdbaar door geworden. Wat de vrouwen gemeen hebben, is hun liefde voor het zingen.

Coupure met Bram Kwekkeboom en Marlies Hamelynck: De Watersnoodramp die in 1953 Zuidwest-Nederland trof, heeft een grote impact gehad op Zeeland. Coupure vertelt het verhaal van een man en vrouw die slachtoffer werden van de ramp. Die dag waarop zij haar kind verloor en hij een beslissing nam die hem zijn leven lang zou blijven achtervolgen. Het is hen niet gelukt om te vergeten. Natuurlijk niet. Nu ontmoeten ze elkaar bij de bus­halte.

Ben ik een Zeeuw? Van Freek de Jonge: Freek de Jonge vraagt zich af: ben ik een Zeeuw? Freek woonde van 1962 tot en met 1965 in Kloetinge, Zeeland. Zijn vader was leraar godsdienst aan het Christelijk Lyceum voor Zeeland. De Zeeuwse wortels van De Jonge hebben bijzondere verhalen opgeleverd. Verhalen die hij vertelt in deze voorstelling.

Naast de voorstellingen vindt ook een kostuumtentoonstelling plaats van enkele kostuums van Theaterproductiehuis Zeelandia. Een van de kostuums is het kostuum van Mathilde, speciaal voor deze voorstelling gemaakt door ontwerpster Fong-Leng.

Combi-ticket: Ontvang nu uw 2e kaartje voor een andere Zeelandvoorstelling voor de helft van de prijs.