Vandaag ging in het Beatrix Theater de jubileumvoorstelling Woezel en Pip “Overal vriendjes!” in première. Inmiddels zijn de verhalen van Guusje Nederhorst al voor het vijfde jaar op rij een daverend succes in het theater. De twee vrolijke hondjes Woezel en Pip beleven nu hun derde avontuur. “In de Tovertuin” en “Alles is fijn!” waren in de afgelopen jaren al eerder te zien.

De producent Micheal van Hoorne heeft het concept samen met Dinand Woesthoff weten te verfijnen en brengt ook dit jaar een spetterende en energierijke voorstelling op de planken.

Alle vertrouwde vriendjes uit de Tovertuin nemen de kinderen mee op reis door de verschillende seizoenen. Mevrouw Pereboom (gespeeld door Bettina Holwerda), Buurpoes, Molletje en Wijze Vaarn (gespeeld door Gijs Geers) en natuurlijk Woezel (gespeeld door Koen Iking) en Pip (gespeeld door Jacqueline Goedmakers) beleven elk seizoen apart een avontuur en komen er achter dat iedereen hun vriendje is. En vriendjes schrijven in een vriendenboekje. Maar waar is het vriendenboekje?

Met deze voorstelling hebben de kinderen de middag van hun leven. Ze worden meegenomen en actief betrokken bij het verhaal, waardoor zelfs de allerkleinsten volledig geboeid meeleven met hun vriendjes Woezel en Pip. De vrolijke liedjes dragen bij aan de totale beleving van deze positieve en educatieve voorstelling.

QX3A4860

De hoge energie waarmee de spelers hun karakter(s) vormgeven vergt een goeie conditie, maar de blijheid van de kinderen en hun ouders geeft veel energie terug. Het is duidelijk zichtbaar dat zowel publiek als spelers volop genieten. Gelukkig speelt deze familievoorstelling nog t/m 17 mei 2015 in diverse theaters en is vanaf 2+ een echte middag uit.

Verslag: Perdita van Estrik