Theater Rotterdam, het voormalige RO-Theater, staat bekend om zijn geweldige musicals zoals ‘Snorro’, ‘De Gelaarsde Poes’, ‘De Zere Neus van Bergerac’ en ‘Lang en Gelukkig’. Gisteravond ging Woef Side Story opnieuw in première in de Rotterdamse Schouwburg.

Het verhaal is bekender dan u denkt. De musical is gebaseerd op de musical ‘West Side Story’ die op haar beurt is gebaseerd op ‘Romeo en Julia’. Daar houden veel vergelijkingen op en is Woef Side Story een lekker hilarisch feest. De Woef Side Story heeft vijf Musical Awards in de wacht gesleept waarvoor die voor Beste Kleine Musical en de Zapp Theaterprijs als beste jeugdvoorstelling.

Woef Side Story 2017 18

Woef Side Story
De rashond Marina wint elke prijs die er te winnen valt en is de trots van haar baasje. De stoere straathond Toto is net op het rechte pad en volgt een opleiding tot politiehond en heeft het straatleven afgezworen net als geweld. Als ze elkaar tegenkomen, schieten de vonken van liefde over en weer en is er geen houden aan. Beide honden vallen voor elkaar. Maar wat als de wereld om hen heen denkt in hokjes en vooroordelen? Is hun liefde sterk genoeg?

Woef Side Story 2017 22

Het verhaal speelt zich af op straat en in de hondensalon van Godelinde Schoonbroek die de eigenaar is van Marina. Marina is haar absolute trots. Toto leeft op straat vlakbij de hondensalon en bij Bob die een garage heeft in een aftands pand tegenover de hondensalon. Bob en Godelinde staan recht tegenover elkaar en staan tussen de liefde van Toto en Marina.

Marina wordt gespeeld door Desi van Doeveren die dat sierlijk en gracieus doet. Zij zorgt ervoor dat Marina haar klasse blijft houden en de tegenstelling met straathond Toto, gespeeld door Marius Mensink, overeind blijft. Marius speelt zo dat Toto de stoere hond blijft maar met een mooi kwetsbaar kantje wat deze hond nog mooier maakt. De keurige Godelinde wordt gespeeld door Sylvia Poorta die dat karakter lekker vet aanzet, waarbij de tegenstellingen met Bob, gespeeld door Laus Stenebeeke, steeds aanwezig blijft.

Woef Side Story 2017 23

Absoluut vertederend is de rol van Puppie, gespeeld door Martin Snip. Hij beweegt zich alle momenten dat hij op is, op zijn knieën waarbij zijn sprongen en een loopsnelheid werkelijk kunststukjes zijn. Hij blijft daarbij vertederen en als toeschouwer heb je de neiging die lieve dappere pup na afloop zo mee naar huis te nemen. Vrijwel de gehele cast speelt met poppen waarbij je als toeschouwer de keuze krijgt om de mens of de pop te volgen maar je blik elke keer weer naar de pop gaat. Een huzarenstukje van de acteurs.

Vrijwel de hele cast heeft dubbelrollen wat ongetwijfeld veel snelverkledingen moet opleveren achter de schermen wat deze musical alleen maar hilarischer maakt. Waar de eerste akte het verhaal van The West Side Story gevolgd wordt gaat in de tweede akte het spel op de wagen en ontstaan de meest hilarische momenten met het nodige gooi- en smijtwerk.

Woef Side Story 2017 17

Woef Side Story staat absoluut garant voor een mooi dagje uit voor het hele gezin waarbij jong en oud zich geen moment zal vervelen.

Kijk voor meer nformatie: http://rotheater.nl/woef-side-story

Voor de fotoreportage klikt u hier.