De winnaars van de schrijfwedstrijd voor jongeren in Nederland, Talent voor Taal zijn vanmiddag in het decor van Sister Act bekend gemaakt. In de categorie 12-14 jaar heeft de 13-jarige Jael Hessing uit Ede gewonnen en de 15-jarige Tessa Junggeburth uit Lieshout eindigde als eerste in de categorie 15-18. De nonnen van Sister Act onder leiding van Carolina Dijkhuizen gaven allereerst een swingend optreden.

De winnaars kregen de prijzen vanmiddag in het AFAS Circustheater in Den Haag uitgereikt door Carolina Dijkhuizen en Simone Kleinsma, de hoofdrolspelers uit de musical Sister Act. Daarnaast ontvingen zij € 100,- aan boekenbonnen, mogen zij met de gehele klas naar de musical en worden de verhalen gepubliceerd in dagblad Metro.

Er waren ruim 3200 inzendingen voor de taalwedstrijd. Eerder werden al de 20 genomineerden bekend gemaakt. De schrijfwedstrijd is georganiseerd door de CPNB, Stichting Lezen & Schrijven en Joop van den Ende Theaterproducties. Dit jaar stond het thema ‘vriendschap’ uit de musical Sister Act centraal. De schrijfwedstrijd heeft als doel jong schrijftalent op diverse niveaus te stimuleren, variërend van vmbo’ers tot gymnasiasten, van jongeren die moeite hebben met schrijven tot schrijvers in de dop.

Lieke van Lexmond maakte de winnaars bekend. Simone Kleinsma las vervolgens de winnende verhalen voor. De presentatie lag deze middag in handen van presentatrice Zarayda Groenhart. De jury bestond uit Bart Ongering (Meester Bart), auteur Özcan Akyol en presentatrice en actrice Lieke van Lexmond.

Bekijk hier de fotoreportage.

Foto’s bestellen ? Klik hier.Element Selection