Wij mochten vier kaarten weggeven voor de voorstelling van JCS op 12 april in Afas Live in Amsterdam. De winnaars zijn bekend.

De prijswinnaars zijn bekend en dat zijn: B. Levens en L. Hoogervorst

Van harte gefeliciteerd met jullie kaarten voor deze mooie voorstelling. De winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen.

Geschiedenis

De rockopera Jesus Christ Superstar werd geschreven door Andrew Lloyd Webber (muziek) en Tim Rice (tekst). In 1969 wordt als eerste het nummer ‘Superstar’, gezongen door Murray Head, op single uitgebracht, voordat een conceptalbum kan worden opgenomen. Dat conceptalbum wordt in 1970 uitgebracht met Ian Gillan als Jezus, Murray Head als Judas en Yvonne Elliman als Maria.

Op 12 juli 1971 wordt in Pittsburgh in de Verenigde Staten de rockopera voor het eerst concertant opgevoerd in de Civic Arena voor 35.000 bezoekers. De eerste theatrale uitvoering gaat op 12 oktober 1971 in het Mark Hellinger Theater op Broadway in première, waar het 711 voorstellingen te zien is. Jeff Fenholt speelt de titelrol, Yvonne Elliman de rol van Maria en Judas wordt gespeeld door Ben Vereen, terwijl Ted Neeley understudy is voor de titelrol. Jesus Christ Superstar is de eerste musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice die professioneel werd opgevoerd. In London gaat Jesus Christ Superstar op 9 augustus 1972 in het Palace Theatre in première en is daar 3.358 voorstellingen en acht jaar lang te zien, waarmee het indertijd de langst lopende musical aller tijden is.

Jesus Christ Superstar is opgevoerd in meer dan 40 verschillende landen, waaronder Ierland, Brazilië, Hongarije, India, Nieuw Zeeland, Italië, Frankrijk, Mexico, Chili, Bulgarije, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland, Spanje, Estland, IJsland, Rusland, Polen, Tsjechië, Griekenland, Australië, Oostenrijk, de Filipijnen, Zuid-Afrika, Panama, Colombia, Kroatië, Bolivia, Portugal, België en Nederland. In Peru wordt een productie van Jesus Christ Superstar opgevoerd door de gevangenen van de Sarita Colonia gevangenis in Lima. Zuid-Afrika is één van de landen waar Jesus Christ Superstar lange tijd verboden is geweest.

Lees ook:

Doe mee en maak kans op twee vrijkaarten voor de swingende musical Mamma Mia

Meer informatie vind je op: http://jesuschristmusical.nl/