Wil jij 19 december naar The Addams Family in het World Forum theater in Den Haag? Lees dan snel verder!

Wat moet je doen om in aanmerking te komen voor deze twee vrijkaarten? Geef antwoord op de volgende vraag: Noem een musical waar Pia Douwes eerder in te zien was. Stuur het antwoord voor 11 december 2018 naar prijsvraag@Musicalsites.nl, like onze Facebookpagina en het artikel en tag de persoon met wie je naar deze musical wilt.  Natuurlijk kan je ons ook volgen op Instagram.

Eerste try-out

Donderdagavond 22 november 2018 gaat om 20.00 uur de eerste try-out voorstellingen van The Addams Family , de grootste reizende musical van dit theaterseizoen, van start in Schouwburg Hengelo. The Addams Family gaat op zondag 2 december in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en is tot en met 31 maart 2019 in slechts negen theaters te zien.

Regisseur Paul Eenens is niet heel zenuwachtig voor de allereerste try-out. “De fantastische cast en het geweldige creatieve team hebben de afgelopen zes weken dag en nacht naar deze eerste try-out voorstelling toe gewerkt en we zijn heel benieuwd naar de reacties van het publiek. Mede dankzij de bewerking van Jon van Eerd is het een geheel eigen, Nederlandse versie geworden van deze Broadway musical. Het repetitieproces is een hele intensieve, maar ook prachtige periode geweest, waarin we de hele familie, inclusief hun voorvaderen, hebben leren kennen en ‘eigen’ hebben weten te maken. Nu is het aan het publiek om te oordelen.”

The Addams Family

The Addams Family is de grootste reizende musical in Nederland met een absolute sterrencast. Hoofdrollen worden gespeeld door Pia Douwes, Johnny Kraaijkamp, Tony Neef en Marjolein Teepen. Samen met een live orkest, bijzondere special effects en een spectaculair decor maken The Addams Family de meest spraakmakende show van dit theaterseizoen. Naast de eerder genoemde hoofdrolspelers schitteren verder o.a. Martijn Vogel, Irene Kuiper, Raymond Paardekooper, Mylene d’Anjou, Dick Cohen en Terence van der Loo in deze humoristische productie. The Addams Family is tot en met 31 maart 2019 in een volledig nieuwe Nederlandse bewerking van Jon van Eerd te zien in slechts negen theaters.

Verhaal

De gepassioneerde Gomez en zijn geliefde Morticia wonen met hun kinderen Wednesday en Pugsley  in een bijzondere villa. Samen met Oom Fester, Oma Eudora en butler Lurch. Dochter Wednesday draag een groot geheim mee: ze is verliefd op Lucas, een doodnormale jongen uit de Achterhoek. Alleen Gomez kent haar geheim en hij heeft nog nooit iets voor zijn geliefde Morticia verborgen gehouden. Maar nu komt Lucas, samen met zijn ouders Ellis en Henk Beineke,  voor het eerst op bezoek. En terwijl de volle maan schijnt en de geesten wakker worden, zal de liefde op alle fronten op de proef worden gesteld.

TEC Entertainment

The Addams Family is een productie van TEC Entertainment en de Nederlandse bewerking is gemaakt door Jon van Eerd. Voor de regie tekent de gerenommeerde theatermaker Paul Eenens (o.a. Was Getekend Annie M.G. Schmidt en Ciske de Rat), terwijl de choreografie in handen is van Stanley Burleson. De muziek wordt live uitgevoerd en samen met het decor ontworpen door Carla Janssen Höfelt zijn alle ingrediënten aanwezig om The Addams Family dé theater hit van het seizoen te maken.

De Broadway hit-musical The Addams Family is gebaseerd op de personages gecreëerd door Charles Addams. Muziek en songteksten zijn geschreven door Andrew Lippa. Marshall Brickman en Rick Elice schreven samen het script voor de bekroonde Broadway musical Jersey Boys.

Slechts te zien in negen theaters

The Addams Family is komend theaterseizoen te zien in slechts negen theaters: Schouwburg Hengelo, Nieuwe Luxor Theater Rotterdam, Theater Orpheus Apeldoorn, World Forum Theater Den Haag, MartiniPlaza Groningen, Chassé Theater Breda, Parkstad Limburg Theater Heerlen, Schouwburg Amphion Doetinchem en DeLaMar Theater Amsterdam.

Kaarten  voor alle voorstellingen van The Addams Family zijn te koop via www.theaddamsfamily.nl

Kijk voor meer informatie op https://www.theaddamsfamily.nl/de-musical/

Lees ook de columns van Terence van der Loo over de repetitieperiode. 

Foto: Margot de Heide