Voor de derde keer op rij wordt Scratch This Musical georganiseerd, dit jaar in samenwerking met Luxors initiatief Musicals aan de Maas. Dit is uw kans om diverse musicals op een nieuwe manier te leren kennen. Een koor van ongeveer 180 zangers zal ten gehore brengen wat zij in één dag samengevoegd hebben. Begeleid door een live combo onder leiding van Robert Jan Kamer, en solisten van topkwaliteit, krijgt u hoogtepunten maar ook onbekende juwelen uit het oeuvre van Andrew Lloyd Webber te horen, zoals Jesus Christ Superstar, Evita, Cats, The Phantom of the Opera en Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat!

Wij mogen twee vrijkaarten weggeven. Wat moet je doen:Vertel waarom jij deze kaartjes moet winnen. Stuur je motivatie naar: prijsvraag@Musicalsites.nl voor 16 april of deel deze actie op Facebook en/of Instagram en tag degene met wie jij naar Scratch This Musical wilt gaan. 

Scratchen: Wat is het?

Het fenomeen komt uit in de klassieke muziekwereld. Bij een ‘Scratch’ bereiden amateurzangers thuis koorpartijen van een of meer stukken voor, waarvan zij thuis de bladmuziek en geluidsbestanden ontvangen. Op de dag van de uitvoering ontmoeten alle deelnemers (koorleden, solisten en orkest) elkaar voor het eerst, en wordt de voorstelling overdag in elkaar gezet. De koorpartijen worden samengevoegd met de solo-stukken van de professionele solisten. ’s Avonds wordt het geheel onder begeleiding van een live combo eenmalig concertant ten gehore gebracht voor publiek. Een unieke formule dus.
 Solisten

Niemand minder dan Marjolein Teepen doet mee aan deze editie. Marjolein is net klaar met The Addams Family en bekend van hoofdrollen in Sweeney Todd (waarvoor ze een musical award voor beste bijrol won in 2017), Kiss of a Spiderwoman, We will rock you, Op zoek naar Evita en diverse rollen bij Opus One. Naast Marjolein en Ruud van Overdijk (ook bekend van Jesus Christ Superstar, Op zoek naar Zorro),staan solisten als Anouk van Laake (net terug van een Andrew Lloyd Webber tour door Noord-Europa), Silencio Pinas (Tony in West Side Story met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en Stevens in M-Labs Dogfight) en Bastiaan Sparnaay (Soldaat van Oranje, Jesus Christ Superstar in Concert en Kiss of a Spiderwoman).