William Spaaij maakt vrijdag 20 maart zijn debuut in Sonneveld in DeLaMar. Als vaste vervanger van Freek Bartels, is hij voor het eerst te zien in de rol van Friso Wiegersma.

Voor William’s rol van Boudewijn in De Kleine Blonde Dood ontving William begin januari een Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol in een kleine productie. Dit was zijn derde Musical Award. William Spaaij speelde diverse rollen in producties als Crazy for You, Grease, Fame, Piaf en Footloose. Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn rollen als schoorsteenveger Bert in Mary Poppins, zijn vertolking als jonge Ramses Shaffy in Ramses en als de groene oger Shrek in Shrek. In 2013 produceerde William, met de Filmband, zijn eerste speelfilm 30 Milligram die tijdens het Nederlands Film Festival in première ging.

Wim Sonneveld en het DeLaMar zijn altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden geweest. Nadat het theater in 1950 in geldnood kwam, nam Wim Sonneveld met twee compagnons de dagelijkse leiding op zich. Voor de nieuwe reeks voorstellingen is het verhaal verrijkt met de geschiedenis van Wim Sonneveld en het DeLaMar Theater. Natuurlijk zullen ook de bekende nummers als Het Dorp, Haal het doek maar op en Aan de Amsterdamse grachten niet ontbreken.

Sonneveld in DeLaMar is nog tot en met 26 april 2015 te zien in het gelijknamige theater in Amsterdam.

Lees ook:
Paul Groot schittert in Sonneveld
Sonneveld herboren in ‘zijn’ DeLaMar

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.