De cast voor de Duitse première van Jim Steinman’s BAT OUT OF HELL – De cast is eindelijk volledig bekend. Twee musicalsterren zijn toegevoegd aan de cast voor de rollen van de tirannieke heerser Falco en zijn extravagante vrouw Sloane. Dat zijn Musical Rocker Alex Melcher en Westend-Ster Willemijn Verkaik die ervoor zullen zorgen dat het theater in Oberhausen zal schudden op zijn grondvesten.

Willemijn Verkaik

Verkaik: “Ik verheug me erop de rol van Sloane te gaan spelen in het Metronom Theater in Oberhausen, hetzelfde theater waar ik in 2010 ook in Wicked heb gespeeld. Het karakter Sloane heeft vele lagen, ze is een sterke, ietwat gefrustreerde excentrieke vrouw, maar ook een bezorgde moeder én ze zingt de meest geniale Meat Loaf songs. Tot 7 oktober speel ik in Berlijn nog de rol van Molly in de musical Ghost, een erg emotionele, eerder ingetogen rol. Met Sloane in Bat out of Hell kan ik ’losgaan’ en weer een heel andere kant van mezelf laten zien en daar verheug ik me enorm op.”

De musical vertelt het liefdesverhaal tussen Strat, de onsterfelijke leider van een jonge rebellengroep, en Raven, de mooie dochter van de tirannieke heerser Falco. Naast Verkaik zijn ook de Nederlanders Robin Reitsma (Strat), Tom van der Ven (Tink),  Aisata Blackman(Zahara), Carl van Wegberg (cover Falco) en April van Amelsvoort, Jolijn van de Pol en Sander van Wissen (ensemble) te zien in Bat out of Hell.

Verkaik brak internationaal door met haar vertolking van heks Elphaba in de hitmusical Wicked. Zij speelde deze rol afwisselend in de Duitse, de Amerikaanse, de Britse en de Nederlandse versie van de voorstelling.  Verkaik wordt gezien als een van de beste Elphaba-vertolksters ter wereld. Verder was Verkaik te zien in musicals als Ghost, Tarzan, Mamma Mia!, Aida en Elisabeth. Ook was zij te horen als Elsa in de Nederlandse versie van Disney-succes Frozen.

Cast:

Robin Reitsma als Strat, Sarah Kornfeld als Raven, Tom van der Ven als Tink, Aisata Blackman als Zahara, Benet Monteiro als Jagwire, Michael Moore als Ledoux und Lorenzo di Girolamo als Blake. Als Walk-In Covers Antonio Calanna (Strat), Franziska Schuster (Sloane) und Carl van Wegberg (Falco).

De cast bestaat verder uit April van Amelsvoort, René Becker, Jacob Fearey, Rhys George, Vinicius Gomes, Jessica Lapp, Gonzalo Campos Lopez, Masengu Kanyinda, Charlie Knight, Maureen MacGillavry, Luca Maus, Jolijn van de Pol, Bathoni Puplampu, Anna Julia Rogers, Ida Linnéa Svanberg, Niall Swords, Bethany Terry, Karen Walker, Tarquin Whitebooi und Sander van Wissen.

Bat out of Hell

Bat out of Hell is een rockmusical, geschreven door Jim Steinman, gebaseerd op het gelijknamige album Bat Out of Hell van Meat Loaf, waar Steinman ook bij betrokken was.

De musical is een vrije hervertelling van Peter Pan en Wendy, gevestigd in het post-apocalyptische Manhattan (nu met de naam “Obsidian”), en volgt Strat, de eeuwig jonge leider van The Lost die verliefd is geworden op Raven, dochter van Falco, de tirannieke heerser van Obsidiaan.

Meer informatie vind je op https://www.stage-entertainment.de/musicals-shows/bat-out-of-hell-oberhausen.html

Lees ook:
Robin Reitsma en Sarah Kornfeld in Bat out of Hell
https://musicalsites.nl/bat-out-of-hell-in-november-in-premiere-in-oberhausen/