Willemijn Maandag is de understudy van Esmée Dekker en mocht gisteravond voor het eerst op als Eliza Doolittle. Geen sinecure als je weet dat Esmée een musical award nominatie kreeg voor deze rol.

In juli zagen we Willemijn al eventjes in de rol van Eliza tijdens het Musical Talent Gala. Ze gaf toen al haar visitekaartje af. Inmiddels heeft ze ruim honderd keer in het ensemble van My Fair Lady meegespeeld en mocht ze gisteren dan de rol van Eliza op zich nemen.

Van zenuwen was weinig te merken, ondanks dat ze maar een paar doorlopen had gedaan. Ze stond er meteen en blies het publiek weg. Ontwapend, ontroerend, kwetsbaar maar ook sterk en vol vuur. Het resulteerde in een daverend slotapplaus waarbij ze ook bloemen kreeg overhandigt voor haar geslaagde première.

My Fair Lady Willemijn 24

Willemijn Maandag is afgelopen jaar afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting musicaltheater. Ze heeft binnen haar opleiding meerdere voorstellingen opgevoerd en ook een solo ( klik hier )

Willemijn gaf gisteravond haar visitekaartje af en het kan niet anders dan dat we de komende jaren nog veel van haar gaan horen.

My Fair Lady

In My Fair Lady neemt een excentrieke professor de weddenschap aan om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een lady in de Engelse society. Dat gaat niet zonder slag of stoot want Eliza heeft het hart op de tong. Maar leraar en leerling groeien naar elkaar toe en Eliza weet niet alleen de Engelse elite van slag te brengen…
Kenners zijn het erover eens: My Fair Lady is één van de beste musicals ooit gemaakt. Een grootse productie met overrompelende kostuums en klassiekers als ‘Zou dat nou niet zalig zijn’, ‘Het Spaanse graan’, ‘Kom terug en dans met mij’ en ‘Als ik straks de kerk maar haal’.

Voor de fotoreportage klikt u hier.